Я йцата „Бенедикт“ са се превърнали в легендарна американска закуска, за която мнозина твърдят, че гони махмурлука.
Ето как да ги приготвите за 20 минути.
Необходими продукти:
1 с. л. бял оцет
2 английски мъфина (или обикновени земели)
4 яйца
4 резена шунка
За сос Холандез:
3 жълтъка
2 с. л. вода
175 г масло
сокът от 1/2 лимон
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. бял пипер
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците на 3 яйца и поставете в огнеупорен съд на котлона на водна баня.
Прибавете 2 с.л. вода и разбърквайте докато стане на пяна.
На тънка струя долейте разтопеното масло и лимоновия сок.
Овкусете със сол, черен и бял пипер.
Сосът е готов.
В сгорещена вода (не трябва да завира) добавете оцет. Внимателно чукнете яйцата във водата. Когато побелеят напълно, ги извадете с решетъчна лъжица.
В сух тиган запечете резените шунка.
Разположете мъфините и намажете с масло. Върху всяка част сложете шунка и яйце, полейте със соса и поръсете с магданоз.
Да ви е сладко!
Вижте още интересни предложения от кулинарния канал във Vbox7.com Hapka:
Вкусна пилешка яхния със зеленчуци
Питателен обяд за 3,5 лв. на порция
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!