Т радиционното ястие от мексиканската кухня тако набира все по-голяма популярност у нас. Ето как да го приготвите.
Необходими продукти:
1 глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
500 г кайма смес
250 мл. бульон
10 царевични тако
За салцата:
3 домата
1 стрък пресен лук
1/2 глава червен лук
3 стръка пресен кориандър
1 лайм
2 с. л. зехтин
сол
За сервиране:
2 броя авокадо
1/2 лайм
листа пресен кориандър
Начин на приготвяне:
За салцата: нарежете доматите, лука, чушките, пресния лук и кориандъра. Смесете ги и овкусете със сол, зехтин и лимон.
В мазнина задушете лук, червена и зелена чушка. Подправете със сол, чесън и доматено пюре.
Прибавете каймата и гответе до готовност. Прибавете сухите подправки и залейте с бульон.
След 45 минути сместа за тако е готова.
Запечете питките тако за 3 минути на 180 градуса. Напълнете ги с каймата и салатата и готово.
Да ви е сладко!
Вижте още интересни предложения от кулинарния канал във Vbox7.com Hapka:
Пица с карамелизиран лук и синьо сирене
Бързо пикантно руло, което разпалва апетита
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!