Г ъбите кладница най-често се използват за приготвяне на безмесна шкембе чорба, но от кулинарния канал Kitchen of Tolik разбираме, че с малко масло и подправки също са отлично предложение за обяд или мезе.
Необходими продукти:
250 г гъби кладница
1/2 краве масло
2-3 скилидки чесън, нарязани на едро
2 стръкчета мента
1 с.л. заквасена сметана
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Запържете чесъна в масло, след няколко минути добавете и почистените и нарязани гъби.
Овкусете със сол и черен пипер.
За финал прибавете заквасена сметана и листенца свежа мента.
Да ви е сладко.
Вижте още вкусни рецепти:
Нещо топло и домашно за студените дни
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!