Разпространяваните добавки, които могат да бъдат намерени в хляба, маргарина и сладкишите, най-вероятно могат да повишат риска от образуване на ракови клетки в чревния тракт, съобщава вестник „Дейли мейл“.
Емулгаторите, добавяни в повечето обработени продукти за подобряване на текстурата и увеличаване срока на годност, променят микрофлората на червата.
Вижте още:
Кой ни пробутва некачествена и скъпа храна
Все повече българи болни от рак заради злоупотреба с алкохол
Тази промяна води до възпаление, създавайки идеални условия за развитието на раковите клетки.
Известно е, че микрофлората е ключов фактор, който е в основата на болестите на стомашно-чревния тракт.
Язвите и колитите са едни от най-разпространените заболявания, които могат да доведат до рак.
Изследователи от университета на американския щат Джорджия са хранили лабораторни мишки с два вида емулгатори.
На животните били давани полисорбат 80 и карбоксиметилцелулоза. Това значително променяло микрофлората, провокирало е възпаления, на чийто фон раковите клетки процъфтявали.
Вижте няколко лоши комбинации от храни във видеото горе
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!