С езонът на дългите излети сред природата дойде, затова днес ви предлагаме една отлична идея за пица, която спокойно може да похапвате с децата, без да се притеснявате, че половината плънка ще се окаже на тревата.
Вижте какво ви е необходимо за пица калцоне:
400 г тесто
2 с.л. зехтин
200 г италианска наденица (или друг тип колбас)
100 г печурки
120 г кашкавал
80 г пармезан
4 листа пресен босилек
Продукти за соса:
1 глава лук
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. л. сушен босилек
1 ч. л. сушена мащерка
1 ч. л. сушен риган
1 дафинов лист
400 г домати от консерва
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете една глава лук и я запържете в зехтин. Когато промени цвета си, добавете и подготвения чесън.
Малко след това – доматеното пюре, сухите булки, сол, захар и черен пипер.
Похлупете и оставете да се готви 20 минути.
Междувременно нарежете гъбите и ги запържете за 5 минути. Прибавете вътрешността на наденицата и ответе за още толкова време.
Поръсете тестото с брашно и оформете два елипсовидни блата.
Разпределете доматите и гъбите върху половината тесто. Поръсете с пармезан, кашкавал и босилек.
Похлупете и завийте внимателно крайчетата на пицата.
Намажете горната част на пиците с доматената смес и печете 15 мин на 200 градуса.
Изяжте пицата топла в приятна компания!
Вижте още интересни предложения от кулинарния канал във Vbox7.com Hapka:
Домашни палачинки за лежерна утрин по пижама
Яйца "Бенедикт" със сос Холандез
Вкусна пилешка яхния със зеленчуци
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!