З апечена сьомга филе с гриловани тиквички, пармезан и терияки сос - това е една специалните рецепти, които шеф Манчев приготвя.
Следвайте стриктно стъпките на готвача и ще вкусите блюдото точно както той го приготвя.
Необходими продукти за приготвянето на една порция /300гр./
сьомга филе 0.2
тиквички 0.1
пармезан 0.01
теряки сос 0.02
балсамико 0.01
зехтин
сол
черен пипер
масло
чесън
Начин на приготвяне:
В тавичка слагаме масло и поставяме овкусета със сол и черен пипер сьомга.
Печем на 200 градуса 6-8 минути. Нарязваме тиквичките на шайби и на добре загрята скара ги печем.
Овкусяваме ги със сол, балсамико, зехтин и чесън.
Отделно на сух добре загрят тиган предварително настъргания пармезан се поствя на тънък слой по цялото дъно и се запича да стане на чипс без да се изгори.
Поднася се като отдолу подреждаме тиквичките, стека, поливаме с теряки сос и чипса от пармезан.
Да ви е сладко!
Прочетете още:
Топла и ароматна фокача - как да си я направим
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!