М акар споменът за голямото коледно преяждане все още да натежава в стомасите ни е време да помислим какво ще похапнем в новогодишната нощ. Според народните вярвания колкото по-отрупана е трапезата, толкова по-богата е бъде и идната година.
Ето защо един от обичайните гости на новогодишната трапеза е класическата капама. Тя се приготвя с 3 вида месо, букет и подправки и още куп вкусни съставки.
В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ВСИЧКИ СТЪПКИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА КЛАСИЧЕСКА БАНСКА КАПАМА
Ето и пълния списък с продукти, които трябва да си набавите, преди да запретнете ръкави:
500 г пилешко месо от бутчета (без кост)
500 г телешки джолан (без кост)
500 г свински гърди (без кост)
500 г кървавица
300 г сланина
100 г ориз (бисерен)
200 мл червено вино
1 средно голяма кисела зелка
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1–2 ч. л. див кимион
сол и черен пипер на вкус
Вижте още вкусни празнични рецепти и няколко коктейла:
3 бисквитени торти, които се приготвят за нула време
Страхотни празнични питиета - с това, което вече имате
Нашенско: Яхния със свинско и лук
Най-мързеливата френска селска торта
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!