К рем карамелът е от онези обичани десерти, които мнозина свързват и детството. Затова и всяка домакиня си има своя собствена рецепта, по която го приготвя.
Днес ви предлагаме един нов вариант - с пъпеш. Вижте тънкостите при приготвянето му.
Необходими продукти:
800 г пъпеш
300 мл прясно мляко
200 г захар
1 шушулка ванилия
6 яйца
Начин на приготвяне:
Половината захар се загрява, докато се карамелизира.
Готовият карамел се разпределя във формички за крем карамел.
Пъпешът се почиства, нарязва се на кубчета и се пюрира.
След това се кипва заедно с останалата захар и ванилията. След това съдът се дърпа от огъня и шушулката ванилия се отстранява.
3 яйца и 3 жълтъка се разбиват с телена бъркалка. Прибавя се прясното мляко и се разбърква.
Налива се пъпешовото пюре, като се прецежда.
Сместа се разпределя във формичките за крем карамел, които се нареждат в тава.
Налива се гореща вода до половината на формите и кремът се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.
Вижте още сладки предложения:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!