К омбинацията диня, хляб и сирене е неизменна част лятното меню по нашите географски ширини.
А с малко въображение и още няколко съставки може да се превърне в апетитно и изтънчено блюдо.
Вижте как да се постигнете:
1 багета
300 г диня
175 г крем сирене
150 г краве сирене
150 мл животинска сметана
30 мл зехтин (студено пресован)
15 мл пастис (мастика, узо)
2 стръка мента
краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
Хлябът се нарязва на филийки. Намазват се с масло и се запичат на грил тиган или във фурна.
Саламуреното сирене се настъргва на едро ренде и се разбърква с крем сиренето и пастиса.
Към тях внимателно се прибавя и предварително разбита до пухкавост сметана.
Динята се почиства от кората и семките, нарязва се на малки кубчета и се разбърква с накълцаната мента.
Мусът от сирена се намазва върху препечения хляб, отгоре се слага по малко от динята, капва се зехтин и се сервира.
Вижте още освежаващи летни предложения:
3 начина да ядеш диня + 3 ваканционни коктейла
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!