А мерикански учени установиха, че редовната консумация на фъстъци намалява риска от инфаркт.
Тези ядки снижават общата смъртност от 17 до 21%
според приеманите количества и намаляват от 23 до 38% риска сърдечносъдови патологии.
Учените от университета Вандербилт провели мащабно изследване сред 130 хил. китайци от Шанхай и 70 хил. американци, предава Франс прес.
Специалистите препоръчват да консумираме фъстъци, защото те са по-достъпни от останалите ядки, като кашу, бадеми и лешници. Благотворното въздействие върху здравето от консумацията на фъстъци била наблюдавана и при двата пола.
Изследването проследило здравните показатели на участниците в период от 5 до 12 години.
Специалистите от университета Вандербилт препоръчват да консумираме най-малко по един пакет фъстъци от 30 гр седмично. Това количество е напълно достатъчно, за да ни предпази от сърдечносъдови проблеми.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!