С пециален гост в новия епизод на кулинарната уеб поредица „Хапка“ е телевизионната водеща, преподавател, пиар и автор – Ива Екимова. Освен, че показва как се приготвят любимите й „Скариди с бяло вино“, тя разказва и защо е решила да представи именно тази рецепта.
„Свързвам тази рецепта с мой много мил спомен от детството и най-хубавите ми години от него, преминали в Бургас, където е родена майка ми. Там с братовчедите ми прекарвахме дълги часове на плажа и в морската градина, където задължително всяка разходка започваше с неизменната фунийка с варени скариди“, с усмивка споделя тя.
Ето и необходимите продукти за любимите „Скариди с бяло вино“ на Ива:
5 бр. тигрови скариди
100 мл. бяло вино
3 скилидки чесън
50 гр. масло
1 бр. радичио
2 вида зелена салата
пармезан за поръсване
пипер по избор
босилек за украса
За дресинга:
1 лимон
1 ч.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
сол на вкус
Скаридите се почистват. Чесънът се запържва в масло, добавят се скаридите и се запържват до златисто. Поръсват се със сол и пипер. Накрая се заливат с бяло вино.
Листните растения се нарязват и овкусяват с дресинг от лимон, горчица, мед, зехтин и сол.
Салатата и скаридите се поднасят заедно с декорация от пармезан и свежи листенца босилек.
Да ви е сладко!
Вижте още вкусни предложения от родните знаменитости:
Коя е любимата рецепта на Мегз
Тирамису - любимата рецепта на ...
Любимата салата на Йоана от X Factor
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!