К олкото и да се стараем да похапваме здравословно от време на време всеки се изкушава от мисълта за бургер. В такива случаи е по-добре да си го приготвите сами.
Необходими продукти:
6 бургер питки
600 г кайма
1/2 глава лук
1 ч.л. сол
1 с.л. сушен магданоз
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. чили
1 с.л. сос „Уорчестър“
За гарниране:
4 с.л. майонеза
8 слайса сирене чедър
2 кисели краставички
4 резена домат
8 колелца червен лук
Начин на приготвяне:
Нарежете половин глава лук на ситно. Смесете я с каймата, подправките и соса.
Оформете с помощта на ринг. Намазнете бургерите от едната страна и печете в сух тиган. Когато хванат загар, обърнете и поставете по 2 парчета чедър върху всяко кюфтенце.
Разполовете питките и ги запечете леко в грил тиган.
Поднесете в комбинация с майонеза, кисели краставички, маруля, домат и червен лук.
Да ви е сладко!
Вижте още интересни предложения от кулинарния канал във Vbox7.com Hapka:
Пилешка супа със зеленчуци и нудли
30-минутна рецепта за ризото с гъби
Пица "Калцоне" с наденица и гъби
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!