П овечето хора смятат, че най-добрият начин да запазят дадени храни свежи за по-дълго, е като ги сложат в хладилника.
Това обаче не важи за някои от най-разпространените продукти в нашата кухня.
ВИЖТЕ КОИ ХРАНИ НЕ БИВА ДА ДЪРЖИТЕ В ХЛАДИЛНИКА В ГАЛЕРИЯТА НИ
Някои от тях се развалят по-бързо, други губят вкуса и свежестта си, ако бъдат охладени.
Яжте малко повече от тези три неща и ще се радвате на дълъг живот
Храните, които може да похапвате, колкото поискате, без да напълнявате
Белите храни, които са вредни за здравето ни
Например бананите.
Поставянето на зрели банани в хладилника може да помогне за задържането им в това състояние за няколко дни. Ако обаче плодът бъде сложен в хладилник, докато все още е зелен и твърд, то тогава те изобщо няма да узреят, дори и след като бъдат извадени от него. Тогава и обвивката им ще стане тъмна.
Бананите са тропически плодове и нямат естествена защита срещу студа в стените на своите клетки. Вместо това студът причинява разкъсването на тези стени, което води до "изтичане" извън клетките на храносмилателните ензими. Това именно причинява и потъмняването на кожата на плодовете.
Във видеото горе вижте кои са плодовете, които трябва да похапвате по-често.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!