К огато не сте сигурни какво да приготвите или не разполагате с много време или продукти-отговорът е фритата. Тя се приготвя наистина бързо, а единственият задължителен елемент са яйцата. Изпробвайте тази рецепта и скоро ще ви стана любима.
Необходими продукти:
8 яйца
1 глава лук
1 тиквичка
1/2 консерва царевица с чили
200 г кафяви печурки
125 г сирене „Моцарела“
80 г краве масло
2 стръка босилек
1 ч. л. риган
1 щипка пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Тиквичката се реже на тънки кръгчета. Гъбите се почистват и се режат на тънко, а пънчетата им се отстраняват.
Лукът се нарязва на полумесеци. Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещеното масло.
Когато омекнат, се добавя отцедената царевица. Подправя се с риган, сол и черен пипер на вкус.
Яйцата се разбиват добре с малко сол и се изливат върху зеленчуците.
Отгоре се накъсва моцарелата и се поръсва с пушения червен пипер. Готви се около 15 минути на слаб огън, под капак.
Охлажда се леко и се сервира с листа босилек.
Почерпете още идеи:
Пригответе хрупкави пилешки бутчета с чипс
Как се правят „дупени картофи“
Бързи и вкусни гризинки - как да си ги направим
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!