К ухнята е едно от най-важните места в дома.
Там се приготвя храната, която после се поднася на семейството, там се прекарва голяма част от свободното време, което важи с особена сила за всички, които обичат да готвят, пишат от Edna.bg.
Именно в кухнята обаче, се събират най-много опасни бактерии и тя трябва да се почиства старателно и редовно.
Лаура Делутри, специалист в почистването, както сама се определя и автор на книгата "Бързо почистване", дава няколко съвета как по-качествено да почистите най-сериозния развъдник на бактерии в дома си.
Ето два от съветите, а останалите вижте в галерията.
Плотът
Кухненският плот е мястото където се приготвя голяма част от храната, която се яде вкъщи. Точно поради тази причина той трябва да е най-чист. Забърсване с мокра гъба или суха салфетка изобщо не е достатъчно. След всяко приготвяне на храна на кухненския плот трябва да го пръскате с дезинфектант и да го почиствате.
Мивката
Всичко, което попада в мивката, е способно да развъди бактерии. Мийте я редовно с предназначена специално за нея гъба и белина или друг силен дезинфектант.
В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ СЪВЕТИ ЗА ЧИСТА КУХНЯ
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!