П ърви гост във втория VIP сезон на кулинарната уеб поредица „Хапка“ е очарователната Мари Константин.
И, тъй като Великден вече е зад ъгъла, тя реши да ни приготви любимата си рецепта, свързана с празника, а именно – великденски локумки.
Мари ни издава, че рецептата е на прабаба ѝ, която се е славела с това, че е била изключително гостоприемна и във всяка стая от къщата ѝ е имало сладкиш, когато посрещала гостите си!
Всяка сряда в новите епизоди на шоуто популярни личности ще слагат престилките, за да сготвят любимите си кулинарни изкушения, да разкажат защо те са специални за тях и не на последно място – как се приготвят стъпка по стъпка.
Ето и необходимите продукти за празничните локумки на Мари:
300 г брашно
150 г краве масло
1/2 лимон
130 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. сода за хляб
Нарежете локума на дребни парченца. Смесете маслото с пудрата захар. Прибавете сока от половин лимон, лъжичка сода за хляб и ванилия. Размесете с брашно и малко вода до получаване на гладко и лепкаво тесто.
Охладете за половин час и оформете малки сладки. Поставете парченце локум върху всяка сладка. След 40 минути във фурната сладките са готови.
Очаквайте още креативни предложения за празника.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!