Samsung разгорещи гамата си с нови устройства и AI
Източник: Samsung
3

Samsung „разопакова“ няколко нови устройства по време на лятното си събитие в Париж. Корейският гигант добави към гамата си два нови сгъваеми смартфона, два смарт часовника, слушалки и ни показа повече информация за умния пръстен Galaxy Ring.

Както винаги, смартфоните привличат основната част от вниманието, като новите попълнения в сгъваемата гама за тази година са Galaxy Z Flip 6 и Galaxy Z Fold 6. И двете предложения имат обновен дизайн, който е в духа на новата Galaxy S серия.

Samsung Galaxy Z Fold6
Samsung Galaxy Z Fold6 Източник: Samsung

Galaxy Z Fold 6 е с по-малък корпус от предшественика си – малко по-къс и по-тънък, но пък по-широк и по-лек с 14 грама. Дисплеите са почти същите като преди, съответно 7,6-инчов вътрешен и 6,3-инчов външен, като по-малките физически размери са благодарение на по-тънките рамки около тях. Яркостта е по-висока. Самият корпус е от подсилен алуминий. Батерията е 4400mAh, но ще издържа малко повече благодарение на оптимизирания хардуер и софтуер. Конфигурацията на камерите е същата като на Z Fold 5 – 50МР основна, 12МР ултраширокоъгълна и 10МР с 3х оптично увеличение. Двете камери за селфита са съответно 10МР за външния дисплей и 4МР за вътрешния, като тя е под самия екран.

Galaxy Z Flip 6 също е малко по-тънък, но другите характеристики на размерите остават същите. Корпусът също е от Armor Aluminium и като Galaxy Z Flip 6 има защита с Corning Gorilla Glass Victus 2. Дисплеите са съответно 3,4-инчов отвън и 6,7-инчов вътрешен. Батерията обаче е малко по-голяма и вече е 4000mAh. И двата имат рейтинг IP48 за подобрена защита от намокряне и могат да устоят на пълно потапяне.

Хардуерът също е по-мощен, като и двата смартфона използват процесор Snapdragon 8 Gen 3, разработен за Galaxy. Имат и по 12GB RAM. А Galaxy Z Fold 6 е и с по-голяма охладителна камера спрямо предшественика си, за да подобри работата на процесора.

Samsung Galaxy Z Flip6
Samsung Galaxy Z Flip6 Източник: Samsung

Основната камера на Galaxy Z Flip 6 вече е 50МР, като към нея има и втори сензор с 12МР. Вътрешната камера е 10МР. Подържа се и режимът Flex Cam, чрез който телефонът може да бъде полусгънат, за да бъде в ролята на свой статив, а външният дисплей може да показва какво вижда камерата, за да улесни кадрирането. Добавя се и функцията Auto Zoom, която позволява на телефона автоматично да увеличава или намалява изображенията и да подобри кадрирането.

Разбира се, изкуственият интелект също ще има голяма роля и при двата смартфона. ProVisual Engine ще подобри обработката на снимките, както и подбора на настройките.

А пакетът функции на Galaxy AI също ще е наличен и ще предложи някои новости. Например режимът за преводач ще може да показва превода на разговора за двамата участници в него едновременно на вътрешния и на външния дисплей.

Тройно сгъваеми смартфони може да са новата мода

Продуктивността остава основен фокус на Galaxy Z Fold 6 и с помощта на изкуствения интелект тя се издига на ново ниво. Samsung Notes може да резюмира бележки, а има и още повече генеративни функции. Има и възможност за превеждане на PDF текстове. Интегрирано е и приложението Gemini на Google за лесен и пълноценен достъп до едноименния изкуствен интелект.

А функцията Sketch to image с помощта на стилуса S Pen може да се нарисува обект върху снимка, като слънчеви очила, а Galaxy AI ще ги превърне в реалистични такива. Всички познати функции за генеративна редакция на изображенията на Galaxy AI също са на разположение и за двата сгъваеми смартфона.

Кои устройства ще използват Apple Intelligence

Pura 70 Ultra – голямото завръщане на Huawei

Притежателите им ще могат да се възползват и от Circle to Search with Google. Тази практична функция улеснява търсенето на информация чрез ограждането ѝ с пръст (или S Pen), независимо от това кое приложение е активно на екрана в момента. И двата телефона ще предложат и по 7 години пълни актуализации за сигурност и нови поколения на операционната система.

Аксесоари за всички

Събитието на Samsung в Париж ни предложи и още новости. Сред тях са два нови смарт часовника: Galaxy Watch 7 и Galaxy Watch Ultra. Те са с новата операционна система Wear OS 5 и ще имат подобрени и още по-прецизни сензори, които ще им позволят още по-задълбочени анализи на някои здравни показатели. Например ще могат да засичат и признаци на сънна апнея с помощта на изкуствен интелект, а системата е одобрена от американската Агенция за контрол на храните и лекарствата.

Samsung Galaxy Watch7
Samsung Galaxy Watch7 Източник: Samsung

Galaxy Watch 7 запазва сходен дизайн като предшественика си и същите два размера – 40мм и 44мм.  Има по-мощен процесор, който е три пъти по-бърз, като подобрява и представянето на батерията, която ще издържа по-дълго време – с 30%, включително и при специалния режим за упражнения.

Galaxy Watch Ultra ще е малко по-голям – 47мм, като ще има и по-спортен дизайн, който ще бъде следван и от каишката. Корпусът е от титан, а дисплеят е защитен със сапфирен кристал. Хардуерът е същият, като моделът надгражда с допълнителни възможности като Dynamic Lug System, по-голяма издръжливост (до 10ATM водоустойчивост, сигнала система за безопасност и по-мощна батерия.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch Ultra Източник: Samsung

В Париж Samsung ни показа и Galaxy Ring. Дългоочакваният умен пръстен ще може да следи основните здравни показатели, както и да се използва за управление на някои базови функции. Samsung казва, че дизайнът на Galaxy Ring е съобразен за максимален комфорт за дълго носене, като ще се предлага в няколко размера. Ще има специален комплект, който да помогне на потребителите да изберат точния Galaxy Ring.

Корейската компания завърши лятната гама устройства с нови слушалки – Galaxy Buds 3 и Galaxy Buds 3 Pro. Дизайнът на Pro версията е променен, като вече имат по-дълго стъбло. То дава възможност за повече интерактивни и умни функции, включително правене на снимки от разстояние чрез докосването на стъблото, както и използването им за включване и изключване на преводача на Galaxy AI, който ще чува говора на чужд език и ще го превежда в реално време.

Поръчките на устройствата започват още от днес. Цените на Galaxy Z Fold 6 започват от 3909 лв. за 256GB памет, а за Z Flip 6 – от 2349лв

Слушалките Galaxy Buds3 Pro ще струват 489 лв., а Galaxy Buds3 – 349 лв.

Redmi 13 идва с мощна камера, батерия и стил

Задръстваме смартфоните си с ненужни снимки

Часовниците ще са със следните цени: Galaxy Watch7 40mm – съответно 619 лв. или 719 лв. в зависимост дали е с Bluetooth или и с LTE. А Galaxy Watch7 44mm – 679 лв. и 779 лв. за Bluetooth и LTE версията. Galaxy Watch Ultra е само една версия и струва 1379 лв., като продажбите на часовниците започват от 24 юли.

Смартфонът ще е "прозорецът към AI"

Експерти: Не се адресират рисковете на AI

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
<p>Кокаин за 1,5 млн. евро е открит в инвалидна количка на летището във Виена (СНИМКА)&nbsp;</p>

Кокаин за 1,5 млн. евро е открит в инвалидна количка на летището във Виена

Свят Преди 4 часа

По разпореждане на прокуратурата той е откаран в местен затвор

<p>&quot;Правителството изпраща хората в изгнание&quot;</p>

"Правителството изпраща хората в изгнание": Китай налага репресии срещу книжарница в Шанхай

Свят Преди 6 часа

В книжарницата се предлагат книги от континентален Китай, Хонконг и Тайван

Експлозия по време на химическо шоу в Дания, има ранени

Експлозия по време на химическо шоу в Дания, има ранени

Свят Преди 7 часа

Причината за експлозията не е известна веднага

<p>Къде е най-интензивен трафикът по граничните пунктове?</p>

Внимание! Интензивен трафик по границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Свят Преди 7 часа

На границата с РСМ трафикът е нормален на всички гранични пунктове

<p>&quot;Това е&nbsp;дързък и смел ход от страна на украинците&quot; (ВИДЕО)</p>

Ръководителите на МИ-6 и ЦРУ: Нахлуването на Украйна в Русия е дързък и смел ход

Свят Преди 7 часа

ЦРУ все още няма категорични доказателства, че Китай изпраща оръжия на Русия, но има подозрения за това

<p>Почина бивш капитан на &quot;Ливърпул&quot; (СНИМКИ)</p>

Почина Рон Йейтс - легендарен капитан на "Ливърпул"

Свят Преди 8 часа

През последните години бившият футболист се бореше с болестта на Алцхаймер

Мечка нападна 64-годишен мъж в Хърватия

Мечка нападна 64-годишен мъж в Хърватия

Свят Преди 8 часа

Пострадалият е приет в болница в близкия град Госпич

"Това е огромна загуба": Какво се случва с ледниците в Австрийските Алпи

"Това е огромна загуба": Какво се случва с ледниците в Австрийските Алпи

Любопитно Преди 8 часа

Въпросът не е дали ледниците ще се стопят, а колко бързо

Пожарът край Сандански е овладян

Пожарът край Сандански е овладян

България Преди 8 часа

Общо 14 горски служители се включиха в овладяването на огнената стихия

Отстранена е повреда, причинила смущения в железопътните услуги в Германия

Отстранена е повреда, причинила смущения в железопътните услуги в Германия

Свят Преди 8 часа

Последните закъснения идват на фона на нарастващите критики срещу "Дойче Бан"

Експерт определи като "странно и необяснимо" решението на ЦИК за ДПС

Експерт определи като "странно и необяснимо" решението на ЦИК за ДПС

България Преди 9 часа

"Очевидно решението беше продиктувано от напрежението пред комисията", каза Ваня Нушева

Областните председатели на БСП с позиция за сформирането на широка лява коалиция

Областните председатели на БСП с позиция за сформирането на широка лява коалиция

България Преди 9 часа

"Коалицията може и трябва да бъде гарант за защита на социалните интереси на българските граждани", посочват оттам

<p>Украински &ldquo;драконови&rdquo; дронове обсипват с разтопен метал руски позиции&nbsp;</p>

Иновация на бойното поле: Украински “драконови” дронове обсипват с разтопен метал руски позиции

Свят Преди 9 часа

Службата на ООН за разоръжаване казва, че запалителните оръжия могат да причинят огромни разрушения и щети на околната среда

<p>Пешеходци в нарушение предизвикаха катастрофа, има пострадали (СНИМКИ)</p>

Пешеходци в нарушение предизвикаха катастрофа, има пострадали

България Преди 9 часа

Причините за инцидента са в процес на уточняване