Ч ували ли сте за "sous-vide" или "готвене във вакуум"? Това е един от методите, които професионалните готвачи използват, за да сготвят перфектните ястия. Интересно е, че възпроизвеждането му в домашни условия далеч не е толкова трудно. Достатъчно е да поставите храната (например, пържола) в плик и да изтеглите въздуха от него, след като да го поставите във вода с прецизна температура. Тя трябва да се поддържа за определен период от време, след което месото се изважда и запържва или обгаря леко, за да придобие коричка и да се овкуси по-добре. Причината "sous-vide" храната да е толкова вкусна е, че тя е идеално сготвена. Обикновените методи на пържене или печене прилагат твърде много топлина върху повърхността и твърде малко във вътрешността, тъй като основната им цел е бързото приготвяне.
Nomiku е устройство, което улеснява готвенето във вакуум значително. Достатъчно е да го прикрепите към произволен съд и да изберете желаната температура, която искате да поддържате.
Повече за Nomiku може да научите от долното видео. Ако искате да се сдобиете с продукта може да помогнете на финансирането му в Kickstarter.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!