Huawei Watch D2: Здравето може да е стилно
Източник: Личен архив
0

Г рижата за здравето обикновено се асоциира с лекари, медикаменти и специални уреди. Huawei ни показва, че всъщност можем да следим най-важните показатели по много елегантен и стилен начин.

Компанията наскоро ни запозна с новата си серия умни часовници, които включват Watch GT 5, Watch GT5 Pro и тяхното изобилие от различни дизайни и стилове за всеки вкус. В обновената гама е и Watch D2 – смартчасовник от най-ново поколение, който може да измерва дори и кръвното налягане. Watch D2 е второто поколение на популярния часовник, като подобрява всички аспекти на своя предшественик. Той се отличава с обновените, по-добри и прецизни сензори за анализиране на сърдечния ритъм, съня, дишането и още множество показатели. Разбира се, ще е и добър асистент по време на тренировки.

Мини клиника на китката

През 2022 г. Huawei привлече вниманието с оригиналния Watch D, който можеше да измерва кръвното налягане. Устройството бързо набра популярност и мнозина потребители очакваха новия модел, който най-сетне е тук.

На външен вид Huawei Watch D2 е типичен смарт часовник. Изглежда добре, изработен е от качествени материали, стилен е и се вписва лесно във всеки стил.

За по-набитото око, Watch D2 може да има малко по-едър силует и каишката му е по-широка и малко по-дебела. В това няма нищо случайно. Повечето място е нужно не само за подобрените сензори, но и за специалната му функция – пълноценно измерване на кръвното налягане.

Източник: Личен архив

Именно затова каишката е по-дебела. В нея има втори слой – въздушна възглавница, която се надува по време на измерването на кръвното. Целият процес става автоматично, като в часовника е и нужното оборудване, за да надува възглавницата и да изпуска въздуха след края на измерването. Тази възглавница е много тънка и мека в изпуснат вид и прави носенето на часовника още по-приятно.

Самият часовник упътва потребителя как да застане, за да гарантира най-точно измерване на кръвното налягане. На разположение е и функция за създаване на план за следене на този показател през деня, записване на резултатите от измерванията и ясното им преглеждане. Това е удобно както за лична информация, така и да бъде предоставена на лекар, който да може да провери общите тенденции.

Watch D2 надгражда своя предшественик, който можеше да измерва нормалното моментно кръвно налягане. Новият модел също има тази способност, но освен това може да измерва и амбулаторното кръвно налягане – процес, който е по-сложен, но и по-прецизен. При него налягането се измерва през определени интервали в денонощието – особено важно за хората, страдащи от хипертония. И работи дискретно дори по време на сън без да събужда потребителя.

Huawei умело са използвали повечето място в Watch D2, за да го снабдят с много функции. Една от големите промени в новото поколение смарт часовници на компанията е обединяването на всички сензори в една обща платформа. Тя вече се казва TruSense и комбинира три нови технологии в сферата на оптичните сензори, стъклото пред тях за намаляване на светлинното замърсяване от околната среда и подобряване на качеството на сигнала.

Източник: Личен архив

Повече са и каналите за измерване на кислорода в кръвта – 12 вместо 4, както беше преди. Това дава още по-голям диапазон за измерване и подобрява прецизността. TruSense може да измерва сърдечния ритъм, артериалната ригидност, да извършва ЕКГ анализ. На разположение е и функцията „Преглед на здравето“, която извършва 8 теста в рамките на около минута.

Това е много бърз и лесен начин за проверка на общото състояние, от което ще разберем както споменатите по-горе детайли, така и качеството на дишането, нивото на стрес, телесната температура (на кожата) и още детайли. Сравняват се и данните за качеството на съня, като накрая приложението Huawei Health дава подробна информация за резултатите със съвети какво може да се подобри, ако е необходимо или дори да се потърси лекар, при по-сериозни отклонения.

Huawei казва, че прецизността на сензорите е на практически почти професионално ниво. Разбира се, винаги се дава и уточнението, че данните са ориентировъчни и при всякакви съмнения за здравословното състояние, винаги трябва да се отиде на лекар. Но все пак Watch D2 може да е много добър асистент за следене на здравето и засичане на въпросните отклонения възможно най-рано, защото един от най-честите въпроси, които задават лекарите е „защо идваш чак сега?“

Елегантният спортист

Източник: Личен архив

Huawei Watch D2 не се притеснява и от спортуването. Часовникът разполага с познатите режими за следене на тренировките с подобрена GPS прецизност. Той разполага и с функцията „Индекс за бегачи“, която изчислява максималните резултати, натоварването, времето за възстановяване. Watch D2 ще помага и при следенето на калориите според зададената цел – поддържане на тегло, увеличаването му или пък за спазване на калориен дефицит за отслабване.

И като стана дума за значимостта на възстановяването, Watch D2 ще акцентира над качествения сън. TruSense следи фазите на съня, като може да анализира и качеството на дишането, включително да улавя индикации за апнея.

Някои функции не са активирани по подразбиране и трябва да се включат изрично от потребителя. Това идва с неизбежното предупреждение, че може да повлияе на живота на батерията. Но дори и с всичко активирано, тя без проблеми е над седмица при нормално използване. Ако тренировките са ежедневни и продължителни, тогава ще се наложи по-често презареждане, което е напълно логично.

Източник: Личен архив

Watch D2 не забравя и другите практични функции за ежедневието. Поддържа интелигентни уиджети, които показват информация от различни приложения, известия и т.н. Освен това чрез него могат да се водят и телефонни разговори посредством Bluetooth връзката с телефона. Удобно, когато човек тренира или не може да държи телефона поради някаква причина.

Huawei Watch D2 ни показва, че грижата за здравето не трябва да е нещо трудно или досадно. Тя може и трябва да бъде ежедневна и това да става по лесен и интуитивен начин. А пък и стилен.

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Дръзките спряха устрема на Силните в “Игри на волята”

Дръзките спряха устрема на Силните в “Игри на волята”

Любопитно Преди 1 час

Шампионът по вдигане на тежести Ангел Русев и младата студентка от Русе Миряна Иванова ще се борят за своето оцеляване в играта утре вечер

Елена Йончева се срещна с двамата българи от кораба Galaxy Leader

Елена Йончева се срещна с двамата българи от кораба Galaxy Leader

Свят Преди 1 час

Близките на моряците у нас са в очакване на добри новини

Кораб с 20 000 литра дизелово гориво потъна край Гренландия

Кораб с 20 000 литра дизелово гориво потъна край Гренландия

Свят Преди 2 часа

Всички хора на борда са били евакуирани

България ще иска спиране на вноса на яйца от Украйна

България ще иска спиране на вноса на яйца от Украйна

България Преди 4 часа

Министър Тахов посочи пазарните проблеми за българските производители заради нарасналия внос

<p>Разкриха подробности за украинския план за победа</p>

Съветник на Зеленски разкри подробности за украинския план за победа

Свят Преди 4 часа

Подоляк: "Патетична принуда“ на Русия

X се е опитала да избегне спирането на услугата в Бразилия

X се е опитала да избегне спирането на услугата в Бразилия

Свят Преди 6 часа

Това е било в нарушение на заповедта за спиране, а не по невнимание, смята местното правителство

Николоски: Няма оправдание за Румен Радев

Николоски: Няма оправдание за Румен Радев

Свят Преди 7 часа

Николоски: Извинявайте, господа, но вие не сте достойни да ми искате оставката

<p>Путин е изправен пред сериозен проблем</p>

Професор: Путин е изправен пред сериозен проблем-губи интелектуалците си

Свят Преди 7 часа

Подробности може да прочетете в следващите редове

"Вещиците от Буча": Жените, които свалят руски дронове

"Вещиците от Буча": Жените, които свалят руски дронове

Свят Преди 7 часа

Учителки, възпитателки, ветеринарни лекарки - в нормалния живот тези жени имат съвсем други професии, но сега са доброволки

Top Employers 2024: В McDonald's всеки има равен шанс за развитие

Top Employers 2024: В McDonald's всеки има равен шанс за развитие

България Преди 7 часа

Какви са предимствата да работиш за световнопризната компания

Датската кралица Маргрете Втора е в болница

Датската кралица Маргрете Втора е в болница

Свят Преди 7 часа

Датските медии съобщават, че тя е в добро състояние

Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България. Истории на успех (ПЪРВА ЧАСТ)

Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България. Истории на успех (ПЪРВА ЧАСТ)

Вдъхновени истории Преди 7 часа

Вдъхновяващи постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване

<p>Готвим се за зимата на &quot;Ла Ниня&quot;</p>

60% шанс за по-студено време през зимата заради "Ла Ниня"

Любопитно Преди 8 часа

"Ла Ниня" и "Ел Ниньо" са естествени промени в температурите на части от Тихия океан

бременност

Желязодефицитната анемия при бременни - признаци и лечение

Любопитно Преди 8 часа

Разберете защо се появява анемия по време на бременност и какво можете да направите, за да я предотвратите

McDonald's е на върха на класацията на най-добрите работодатели в България 5 поредни години

McDonald's е на върха на класацията на най-добрите работодатели в България 5 поредни години

България Преди 8 часа

Компанията се стреми всеки техен служител да се чувства значим