Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6: Отличници на Samsung
Източник: Samsung
2

Н овите модели сгъваеми смартфони на Samsung вече са тук. Изглежда трудно за вярване, но тази година те достигнаха своето шесто поколение. И това е подходящ момент да видим дали наистина са отличници.

Годините постоянно усъвършенстване на технологиите определено дават своето отражение. Новите Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6 са смартфони, които ще привличат внимание с външния си вид и ще го задържат с множеството си възможности. Те се стремят да са отлични във всяко отношение, но дали го постигат? Нека се запознаем с част от възможностите им, за да разберем.

  • Да си сгъваем е практично

Живеем в дигиталната ера, в която цифровите технологии са задължителна част от ежедневието ни. Едно от последствията от този факт е необходимостта от устройства с по-големи екрани, за да можем да вършим работата си в движение, както и да се забавляваме и просто да можем да извлечем максимума от джаджите.

Източник: Samsung

Постоянното носене на големи устройства като лаптопи и таблети обаче не е най-практичното решение. Но пък сгъваем смартфон може да реши този проблем. Особено, ако са Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6. Те са обновени спрямо предишните си събратя, като идват с по-здрави, но леки корпуси от Armor Aluminum, както и защита с Corning Gorilla Glass Victus 2. Рамките около екраните им са по-тънки, което смалява физическите размери на устройства. Дисплеите им обаче остават същите както преди.

Резултатът е, че Galaxy Z Fold6 е най-лекият Fold модел до момента с тегло от 239 гр., като е и най-тънкият – 5,6 мм при разгънато положение. Galaxy Z Flip6 пък е най-компактният смартфон на Samsung досега, но пък изобилства от технологии подобно на по-големия си събрат. Така и двата модела се възползват максимално от практичния аспект – да са максимално компактни и удобни за носене в джоба, но и да не позволяват това да компрометира функционалността им.

Източник: Samsung

Едно от големите притеснения при сгъваемите смартфони беше здравината им. Реално това беше адресирано още преди няколко години, но винаги оставаше едно усещане, че човек държи крехко устройство. То изчезва напълно при новите модели от серията Galaxy Z. Те имат подобрена и подсилена двойна релсова панта, сгъваемият ръб, както и самите дисплеи са обновени и много по-здрави. Това си личи още при първото докосване и отваряне, на което и да е от двете устройства.

Дизайнът също отразява подобрения. Ръбовете са загладени, цветовете наситени. Galaxy Z Fold6 има по-елегантен стил, докато Galaxy Z Flip6 е „творческата“ натура и изпъква с цветове, атрактивни персонализирани дисплеи за Cover дисплея, които могат да се менят според часа и метеорологичните условия.

Практичността обаче не е само във физическите възможности. Все пак това са устройства, на които притежателите им ще разчитат за цялата си комуникация, както и за солидна част от работата и забавленията си. Затова трябва и да работят много добре. Samsung е предвидил този факт и затова Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6 са оборудвани с процесора Snapdragon 8 Gen 3, имат по-големи охладителни камери и по 12GB RAM. Разполагат и с мощен невронен процесор, за да се справят без проблеми и с изкуствения интелект, който изобилства и в двата смартфона.

  • Galaxy AI се разгъва напълно

Платформата Galaxy AI дебютира по-рано тази година със серията Galaxy S24, като съвсем логично тя става част и от новите предложения в серията Galaxy Z. При това умело се възползва от сгъваемите възможности на телефоните, а и предлага някои новости за първи път.

Функцията Interpreter например може да използва и двата дисплея на смартфона, за да изобразява в реално време превода и да помага на всички участници в разговора около телефона да разбират кой какво казва. Live Translate може да превежда телефонни разговори в реално време, като ще поддържа и приложения на трети лица.

Източник: Samsung

Производителността е на първо място при Galaxy Z Fold6, като се отличава с доста функции в тази посока. Например Note Assist в приложението Samsung Notes ще помага за резюмирането на информацията и бележките. А Sketch to Image позволява рисуване на обекти по снимките, например шапки, очила и други подобни предмети, които Galaxy AI превръща в съвсем реалистични елементи и ги вгражда в кадъра. Функцията Composer в Samsung Keyboard пък генерира предложения за отговори на съобщения и имейли. На линия са и всички останали функции на Galaxy AI, включително Generative Edit и др.

Те са на разположение и за Galaxy Z Flip6, като той има и някои специфични за него възможности. Например споменатото вече персонализиране на тапетите на Cover дисплея. Също на него може да се използва и функцията Chat Assist за FlexWindow – както Samsung нарича предния дисплей. Чрез нея изкуствения интелект анализира съобщенията в чат приложенията и на базата на контекста предлага подходящи отговори. А при използване на режима FlexCam за снимане с предните камери при полусгънато положение на телефона, Auto Zoom автоматично избира колко да приближи или отдалечи кадъра, за да гарантира, че всички ще попаднат в обектива.

Източник: Samsung

И двата модела предлагат Circle to Search with Google за бързо и лесно откриване на информация в интернет от всяко приложение. Circle to Search with Google пък е вече познат начин за търсене от серията Galaxy S24, с който - за секунди имате резултати с изображения и описания в Google. Но с формфакторът на сгъваем смартфон като Galaxy Z Fold6 получавате дори повече – да кажем, че търсите коя е сградата, която виждате по време на пътуване в чужбина. С еднo ограждане получавате от едната страна на екрана информация коя е сградата, а другата половина на екрана допълнителна информация за посещение, подробности или други интересни факти.

Те ще имат и интеграция с асистента Google Gemini, който ще е достъпен с всичките си възможности.

Също общо за тях е и технологията ProVisual Engine за камерите. Тя обработва изображенията и клиповете, като подобрява качеството им и използва изкуствен интелект, за да подбира настройките и да улеснява снимането. Например AI Zoom ще оптимизира изображенията при използване на увеличението.

Източник: Samsung

Камерите на Galaxy Z Fold6 също са 50МР основна, 12МР ултраширокоъгълна и 10МР с 3х оптично увеличение. Под пикселите на вътрешния дисплей, който е 7,6-инчов с пикова яркост 2600 нита има и 4MP камера за селфита. Външният дисплей е 6,3-инчов, също със 120Hz адаптивно опресняване като вътрешния, но камерата за селфита е видима и е 10МР.

Камерите на Galaxy Z Flip6 са основен сензор 50МР с оптична стабилизация и 12МР ултраширокоъгълна камера. Те са разположени до 3,4-инчовия Cover дисплей отвън. Камерата за селфита е 10МР, като е при вътрешния дисплей, който е 6,7-инчов.

  • Отличници и в незабележимите детайли

Има и много аспекти, на които хората не обръщат внимание, но са важни. Например малките оптимизации в интерфейса на Galaxy Z Fold6 – като лентата с бърз достъп до приложенията. Или динамичното адаптиране на приложенията според сгъването на дисплея и при двата модела.

Източник: Samsung

А също така и високото ниво на сигурност. Платформата Samsung Knox защитава данните на потребителите, както и обработката им от изкуствения интелект. Притежателите на устройствата могат да изберат дали данните от Galaxy AI да се обработват само локално в телефоните или да може да се използва помощ и от клауда (и за кои функции).

Смартфоните от серията Galaxy Z ще получат пълни обновления на операционната система в продължение на седем години. Освен това са и в тон с изискванията за устойчивост, като използват все повече рециклирани материали, с което са отличници и в мисията за опазване на околната среда.

Galaxy Z Fold6 и Z Flip6 са налични за предварителна поръчка до 23 юли в партньорската мрежа на Samsung. Ако закупите Galaxy Z Flip6 и върнете стар телефон, ще получите 300 лв. отстъпка. Ако закупите Galaxy Z Fold6 и върнете стар телефон, ще получите 350 лв. отстъпка. Повече информация: https://www.samsung.com/bg/pre-ordergalaxy/

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
<p>Кокаин за 1,5 млн. евро е открит в инвалидна количка на летището във Виена (СНИМКА)&nbsp;</p>

Кокаин за 1,5 млн. евро е открит в инвалидна количка на летището във Виена

Свят Преди 4 часа

По разпореждане на прокуратурата той е откаран в местен затвор

<p>&quot;Правителството изпраща хората в изгнание&quot;</p>

"Правителството изпраща хората в изгнание": Китай налага репресии срещу книжарница в Шанхай

Свят Преди 6 часа

В книжарницата се предлагат книги от континентален Китай, Хонконг и Тайван

Експлозия по време на химическо шоу в Дания, има ранени

Експлозия по време на химическо шоу в Дания, има ранени

Свят Преди 6 часа

Причината за експлозията не е известна веднага

<p>Къде е най-интензивен трафикът по граничните пунктове?</p>

Внимание! Интензивен трафик по границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Свят Преди 7 часа

На границата с РСМ трафикът е нормален на всички гранични пунктове

<p>&quot;Това е&nbsp;дързък и смел ход от страна на украинците&quot; (ВИДЕО)</p>

Ръководителите на МИ-6 и ЦРУ: Нахлуването на Украйна в Русия е дързък и смел ход

Свят Преди 7 часа

ЦРУ все още няма категорични доказателства, че Китай изпраща оръжия на Русия, но има подозрения за това

<p>Почина бивш капитан на &quot;Ливърпул&quot; (СНИМКИ)</p>

Почина Рон Йейтс - легендарен капитан на "Ливърпул"

Свят Преди 7 часа

През последните години бившият футболист се бореше с болестта на Алцхаймер

Мечка нападна 64-годишен мъж в Хърватия

Мечка нападна 64-годишен мъж в Хърватия

Свят Преди 8 часа

Пострадалият е приет в болница в близкия град Госпич

"Това е огромна загуба": Какво се случва с ледниците в Австрийските Алпи

"Това е огромна загуба": Какво се случва с ледниците в Австрийските Алпи

Любопитно Преди 8 часа

Въпросът не е дали ледниците ще се стопят, а колко бързо

Пожарът край Сандански е овладян

Пожарът край Сандански е овладян

България Преди 8 часа

Общо 14 горски служители се включиха в овладяването на огнената стихия

Отстранена е повреда, причинила смущения в железопътните услуги в Германия

Отстранена е повреда, причинила смущения в железопътните услуги в Германия

Свят Преди 8 часа

Последните закъснения идват на фона на нарастващите критики срещу "Дойче Бан"

Експерт определи като "странно и необяснимо" решението на ЦИК за ДПС

Експерт определи като "странно и необяснимо" решението на ЦИК за ДПС

България Преди 8 часа

"Очевидно решението беше продиктувано от напрежението пред комисията", каза Ваня Нушева

Областните председатели на БСП с позиция за сформирането на широка лява коалиция

Областните председатели на БСП с позиция за сформирането на широка лява коалиция

България Преди 8 часа

"Коалицията може и трябва да бъде гарант за защита на социалните интереси на българските граждани", посочват оттам

<p>Украински &ldquo;драконови&rdquo; дронове обсипват с разтопен метал руски позиции&nbsp;</p>

Иновация на бойното поле: Украински “драконови” дронове обсипват с разтопен метал руски позиции

Свят Преди 9 часа

Службата на ООН за разоръжаване казва, че запалителните оръжия могат да причинят огромни разрушения и щети на околната среда

<p>Пешеходци в нарушение предизвикаха катастрофа, има пострадали (СНИМКИ)</p>

Пешеходци в нарушение предизвикаха катастрофа, има пострадали

България Преди 9 часа

Причините за инцидента са в процес на уточняване