Хибридното трио на Toyota: Corolla, RAV4 и Camry
Източник: Toyota
0

М одерният футбол днес няма нищо общо със стила на игра от преди пет години. Днес най-добрите треньори и отбори изповядват философия и стратегия, която изисква задължително трима в атака, за да се гонят титлите.

В автомобилното първенство правилата на играта могат да се променят, но не и ценностите. Трима в нападение са абсолютно задължителни, за да се гони успехът в тази толкова конкурентна среда. Нападателното трио на Toyota у нас от март тази година е Corolla, RAV4 и Camry, а зад гърба им е обновеният C-HR.

Ако класациите са атестат за качество, то тази, която оглавява Corolla, е най-важната от всички: над 46 млн. (към 2019 г.) продадени автомобила, което прави модела най-продавания в света! Corolla е от онези имена, които винаги ще служат за пример, по който другите се съизмерват и с който абсолютно всеки се съобразява.

Toyota Corolla
Toyota Corolla Източник: Toyota

В началото на март се състоя официалната премиера на новата Toyota Corolla у нас. На автомобилния салон в „Интер Експо Център” ще бъде показано цялото моделно семейство, съставено от Corolla, Corolla хечбек и Corolla Touring Sports.

Основна промяна в новата моделна гама на Corolla е разработването на моделите върху новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, която не само дава по-добро пътно поведение, но и осигурява на дизайнерите свободата да придадат на всеки вид купе индивидуален облик. Центърът на тежестта е снижен с 10 мм, което допринася за повече стабилност на пътя и следователно усещане за увереност и спокойствие на пътя.

Следвайки продължителното фокусиране на марката върху самозарядната хибридна технология, изцяло новата Corolla се предлага с два конвенционални двигателя: 1,2-литров турбо бензинов със 116 к.с. при хечбека и Touring Sports и 1,6-литров със 132 к.с. при седана. Все пак Toyota като лидер в хибридното задвижване развива тази технология и пазар.

Сега Toyota за пръв път предлага избор между два хибридни двигателя за Hatchback и Touring Sports: модифицираният 1,8-литров бензинов мотор със 122 к.с. С тази комбинация средният разход на хечбека и комбито е 3,3 л/100 км, докато седанът изразходва 3,4 л/100 км.

Другият двигател е чисто новият 2,0-литров Hybrid Dynamic Force със 180 к.с. и 190 Нм въртящ момент, работещ съвместно с мотор с мощност 80 Kw. С това хибридно задвижване хечбекът и комбито изразходват средно по 3,7 л/100 км бензин, но при значително по-добро ускорение до 100 км/ч от съответно 7,9 и 8,1 секунди.

Toyota RAV4
Toyota RAV4 Източник: Toyota

В центъра на нападението стои петото поколение на Toyota RAV4. Успехът на предходните четири генерации сега ще бъда надграден, защото за пръв път централният нападател в марката в Европа стъпва върху платформата GA-K на Toyota, която за първи път се използва в SUV.

Със своя нисък център на тежестта и значително повишена устойчивост срещу усукване на купето, новата платформа на RAV4 директно допринася за подобряване на управлението, комфорта и пространството в интериора, водещо за класа пространство в багажника (580 л при вдигнати седалки), както и свобода за дизайнерите.

Новият RAV4 остава уникално предложение в класа си, защото предлага на клиентите самозарядна хибридна задвижваща система – която избират мнозинството потребители в Европа (85% през 2018 г.). Новият 2,5-литров, Hybrid Dynamic Force двигател, генериращ 218 к.с. с предно задвижване, и 222 к.с. при задвижване на четирите колела, прави модела още по-привлекателен за клиентите, като доставя значителни подобрения по отношение на мощността, отзивчивостта и ефективността с най-добрите показатели в класа си по отношение на разхода на гориво и нивата на емисии.

Новата електрическа система AWD-i на RAV4 Hybrid е напълно преработенa и подобрена, за да осигури много по-силно представяне при трудни условия и сигурно управление при хлъзгави терени.

Toyota Camry
Toyota Camry Източник: Toyota

Нападателното трио се допълва от Toyota Camry по десния фланг. Моделът е в продажба у нас от март, но е силно разпознаваем от широката публика. И докато тук Camry идва като заместник на Avensis, по света моделът вече натрупа над 19 милиона продажби за почти 40 години.

Toyota Camry се предлага с изцяло нова хибридна система Hybrid Dynamic Force с 2,5-литров двигател с 218 к.с. Той работи съвместно с батерия, електромотор и CVT трансмисия, комбинация, която предлага и Lexus ES.

И Camry съща ляга на новата платформата TNGA, а подобно на целия състав на Toyota – се предлага със системата за безопасност Toyota Safety Sense, която осигурява уникален пакет от модерни технологии за подпомагане на шофирането. Радари и камери ви помагат във всички аспекти - от забелязване на потенциален сблъсък до следене на пътни знаци. Може да се възползвате от опцията (следене на мъртвата зона в огледалото BSM) за безопасна смяна на пътната лента, докато интелигентният сонар и системата за следене на пространството зад автомобила с подпомагане на спирането (RCTA) ви помага лесно да паркирате на заден ход.

Целият отбор с тримата в атака ще може да бъдат видени в залите на софийския „Интер Експо Център” от 12 до 20 октомври, когато ще се проведе Автомобилен салон София 2019. И трите модела предлагат 6 години гаранция, 10 години грижа за хибридната батерия и специални условия с Toyota Optimal Leasing. Посетителите на изложението ще имат възможността да се възползват и от ексклузивната промоционална оферта „Предложение без конкуренция“ на Toyota, която включва атрактивни отстъпки за всички модели на марката, ексклузивен лизинг с лихва от 1.52% за цялата гама автомобили Toyota, както и преференциална тарифа за застраховка „Автокаско“ за първата година. Предложението се допълва и от единствен по рода си лизинг от 0% лихва за ограничен брой автомобили Corolla и Yaris (с бензиново задвижване), присъстващи в промоционалния списък на компанията.

Изложението могат да се възползват и от 20% отстъпка при закупуване на всички аксесоари за своя нов автомобил.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

САЩ губят стратегическа позиция в Африка

САЩ губят стратегическа позиция в Африка

Свят Преди 33 минути

От 2019 г. американската армия използва дронове и самолети за извършване на мисии за наблюдение от военновъздушната база в покрайнините на Агадес

д

Антоанет Пепе каза „да” на Карамански-младши (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

Милионерският наследник, който отдавна е поел грижата за трите й деца, реши да предложи брак на красавицата

Руските делтапланери опустошават украинските градове без пари

Руските делтапланери опустошават украинските градове без пари

Свят Преди 3 часа

Сега руските сили използват гладиаторни бомби, за да атакуват северния град Харков

Хеликоптер на президента на Иран падна, издирват оцелели

Хеликоптер на президента на Иран падна, издирват оцелели

Свят Преди 3 часа

Повече за инцидента четете в следващите редове

.

Пушенето, алкохолът и кафето увеличават риска от деменция

Любопитно Преди 3 часа

Липсата на сън също вреди на когнитивната функция

Кание Уест прави жена си порнозвезда, роднините й са притеснени

Кание Уест прави жена си порнозвезда, роднините й са притеснени

Свят Преди 3 часа

След като Бианка Ченсори се омъжи за Кание Уест, тя започна често да се появява публично в силно разголени тоалети

Продължава издирването на тримата моряци, изчезнали след потъването на кораба "Mohammad Z"

Продължава издирването на тримата моряци, изчезнали след потъването на кораба "Mohammad Z"

Свят Преди 4 часа

На борда на кораба, плаващ под флага на Танзания, е имало 11 членове на екипажа - 9 сирийски граждани и двама египтяни

f

Епископ Арсений е избран на първи тур за кандидат за Сливенски митрополит

България Преди 4 часа

За него в бюлетините бяха отчетени 26 гласа, като за избор са необходими 22 гласа

д

Експерти: Германия ще претърпи сериозни икономически последици, ако напусне ЕС

Свят Преди 4 часа

Пет години след такава стъпка могат да бъдат закрити и около 2,5 млн. работни места

Йотова към българите в чужбина: По-силни сме с всички вас

Йотова към българите в чужбина: По-силни сме с всички вас

България Преди 4 часа

Вицепрезидентът благодари на нашите сънародници, че предават на поколенията любовта и знанието за България.

Британският министър: По-силните връзки между Китай и Русия застрашават демокрацията

Британският министър: По-силните връзки между Китай и Русия застрашават демокрацията

Свят Преди 5 часа

Лидерите на Русия и Китай обещаха в четвъртък "нова ера" на своето партньорство между двете страни

сссссссссссс

Васко Василев посвири и поговори лично с крал Чарлз (СНИМКА)

България Преди 5 часа

Виртуозният българин публикува снимка с монарха в личния си профил в Instagram

<p>Украйна е унищожила всички&nbsp;37 дрона, изстреляни от Русия</p>

Украйна е унищожила всичките 37 дрона, изстреляни от Русия

Свят Преди 6 часа

Цели са били множество места в страната, включително столицата Киев

<p>Енергийният министър заминава за САЩ заради реакторите за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;</p>

Енергийният министър заминава за САЩ заради реакторите за АЕЦ "Козлодуй"

България Преди 6 часа

Малинов ще обсъди възможности и за участие в реализацията на проекти в българския енергиен сектор