Ш еф готвачът Констянтин се изправя пред нови предизвикателства. Той сменя работата в ресторанти със звезди "Мишлен" в Европа с това да изхранва украинската армия.
За него разказва Radio Free Europe, част Voice of America (VOA).
Сега той ръководи армейска полева кухня в района на Донецк, където храни войски, които се бият срещу руската инвазия. Той импровизира, за да създаде впечатляващи менюта за цялата 22-ра бригада, докато се бори с епичен бум на популацията на мишки.
В днешното меню има скумрия и грахова супа за хората, които не обичат риба, но 90% от хората я обичат, казва Констянтин.
За това как един шеф готвач се чувства в полевата кухня той е категоричен:
"Честно ли, то е повече като самохвалство. Аз мисля, че ако можеш да готвиш, просото отиваш и готвиш", Констянтин.
"Приемам готвенето като изкуство, защото в него няма лимити. Ръцете ти са свободни. Можеш да сготвиш шедьовър от семпли съставки", казва Констянтин.
На въпрос дали използва своята креативност, докато готви за войниците, Констянтин повтаря отново:
"Разбира се, ръцете ми са свободни".
В района има бум на популацията на мишките.
"Държим хляба в кутия от пушки, веднъж беше оглозгана отвън", казва шеф готвачът, отваряйки кутията и показвайки нейното съдържание.
Той споделя как открили мишка, която живеела в парче хляб, докато го яде отвътре, разкрива още готвачът.
Проблемът с гризачите бил даже още по-сериозен в районите край фронтовата линия. Веднъж лекарски екип открил 12 мишки за една вечер.
Констянтин показва как залагат капани за мишки и във военните превозни средства и казва:
"Слагаме ги, защото прегризват кабелите на колата", обяснява той.
Въпреки това кухнята на Контянтин продължава да събира възторжени отзиви.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!