"Нищо не работеше": Певецът от NSYNC, живял години с грешна диагноза
Източник: Getty Images
1

Л анс Бас от популярната през 90-те група NSYNC сподели актуална информация за здравословното си състояние, след като разкри, че години наред е останал с впечатлението, че живее с диабет тип 2, след като му е била поставена грешна диагноза.

Певецът заяви през март, че е развил диабет тип 2 по време на COVID-19, след което обяви „обрата в сюжета“ в публикация в Инстаграм през юли, че всъщност живее с друг тип диабет.

„Наскоро открих, че съм бил погрешно диагностициран. Всъщност имам тип 1,5 или латентен автоимунен диабет при възрастни (LADA)“, казва Бас в публикацията, след като се е борил да контролира нивата на глюкозата си, въпреки че е коригирал диетата, лекарствата и тренировките си. 

Според клиниката „Майо“ LADA има сходство с диабет тип 1, който се появява, когато панкреасът спре да произвежда инсулин поради автоимунен процес, който уврежда клетките в панкреаса. За лечението може да се наложи поставянето на инсулинови инжекции.

За разлика от типичната диагноза диабет тип 1, при хората с LADA обикновено симптомите започват да се проявяват бавно като възрастни над 30-годишна възраст. Освен това хората, диагностицирани с диабет тип 2, „които са слаби и физически активни или които са отслабнали без усилия, може да имат LADA“.

Според Американската диабетна асоциация симптомите на LADA са сходни с тези на други форми на диабет, тъй като пациентите могат да изпитват прекомерна жажда, силна умора, замъглено зрение и изтръпване, мравучкане или болка в ръцете и краката.

Говорейки за цялостния си опит с диабета, Бас разказва пред Newsweek за първоначалната диагноза: „Това сякаш разтърсва света ти, като че ли, чакай, какво се случва? Защото аз просто си мислех, че съм здрав. А след това няколко години бях погрешно диагностициран и се лекувах за диабет тип 2, но нищо не помагаше. Просто се почувствах, уау, какво? Какво не е наред с мен?“

Все пак Бас е приел положителна перспектива, особено след като най-накрая може да се насочи към проблема.

„Сега, когато знаем с какво точно се занимаваме, наистина съм в състояние да го контролирам и да използвам инсулина по начина, по който трябва да се използва“, казва той.

Бас добави: „Опитвам се да видя положителната страна на нещата. Като цяло е гадно, но положителната страна е, че съм здрав както никога досега. Наистина се грижа за себе си и особено след като имам тези деца, искам да бъда наоколо колкото се може по-дълго. Искам да се опитам да видя едно-две внучета.“

Бас и съпругът му Майкъл Турчин обявиха появата на близнаците си Вайълет Бети и Александър Джеймс през октомври 2021 г. след раждането им чрез сурогатна майка.

С пълното и шумно домакинство звездата трябваше активно да коригира собствената си диета, за да гарантира, че здравето му продължава да е в правилната посока.

„Наистина много ви се яде сладко, но просто трябва да ограничите бялата захар. Просто вече не ям десерти. Или ако все пак искам да си хапна, просто се уверявам, че съм си взел нужното количество инсулин преди това, защото не искаш да си провалиш живота. Никога няма да изживея целия си живот с думите: „Никога повече няма да хапна парче торта“. Просто животът ми няма да бъде такъв“, обяснява той. 

Басът продължава: „Всичко е въпрос на избор на правилните неща в правилния момент. Увеличих приема на зеленчуци, вече не ям хляб на масата - нещата, които така или иначе би трябвало да правиш, но си принуден да правиш.“

Работа в прогрес

Макар че първоначално Бас е започнал да се занимава с фитнес, за да подобри здравето си, той признава, че натовареният му начин на живот е попречил на усилията му.

„Бях толкова добър в това. Но лятото беше толкова лудо. Всъщност сега прекарвахме половината от времето си в Палм Спрингс. Така че аз подготвях къщата, а след това децата са свободни от училище, така че всъщност нямах много време. Но трябва наистина да се върна към него, особено към кардиото. Това е моят провал. Като че ли мога да тренирам, да вдигам малко, но недостатъкът ми е, че ми е толкова скучно да бягам или да се качвам на бягащата пътека и да правя кардио“, казва той за упражненията. 

Засега кардиото му е да се грижи за растящите си деца, които са включени в новата му книга с картинки на тема Хелоуин „Trick or Treat on Scary Street“.

"Ежедневната рутина да ги изведеш от вратата всяка сутрин е „толкова уморителна. Сега, когато се събуждаш всяка сутрин с деца и ги подготвяш за деня в училище, докато излязат през вратата, си толкова уморен, че просто искаш да си легнеш отново“, казва той и добавя: 

Извършване на премествания

В предишни години Бас имаше предимството, че работата му допринасяше за физическата му форма - особено когато се състезаваше в 7-ия сезон на „Танцувай със звездите“ през 2008 г. В двойка с Лейси Швимер той стигна до големия финал и завърши трети.

„Обичам това шоу и то наистина промени живота ми по такъв положителен начин. Боже, това беше толкова отдавна. Не мога да повярвам колко отдавна беше, но то наистина промени много неща в мен, особено като артист. Преди шоуто изобщо нямах голяма увереност като изпълнител. Безкрайно съм му благодарна“, споделя Бас. 

Поглеждайки назад към тогавашното си състезание в балната зала, той казва: „Бях в Инстаграм и видях снимка на Ким Кардашиян и Зендая, а надписът гласеше: „Помните ли, когато Ким Кардашиян и Зендая участваха в „Танцувай със звездите“? И аз си казвам, чакай, Ким беше в моя сезон, но съвсем забравих, че Зендая беше в шоуто!“

Въпреки че Бас желае да продължи да се занимава с актьорска дейност, той заяви пред Newsweek, че перспективата да се събере отново с колегите си от групата *NSYNC на сцената „изглежда добре - наистина е така“.

„Надявам се, че това дава надежда на феновете, защото аз със сигурност имам надежда. Обсъждахме много неща. Всеки от нас поотделно има толкова много неща, които трябва да изпълни в собствения си живот, преди всичко това да се случи“, каза Бас. 

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
- Оф, ти изобщо не ме разбираш! - Как да те разбера. Преди малко си оскуба веждите, а сега седиш и ги рисуваш!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Ал Пачино „нямал пулс“ в продължение на няколко минути

Ал Пачино „нямал пулс“ в продължение на няколко минути

Свят Преди 18 минути

„Беше малко шокиращо да отвориш очи и да видиш това. Всички бяха около мен и казваха: „Той се върна. Той е тук“, разкрива актьорът

<p>В Тел Авив и&nbsp;Бейрут няма да има секции за гласуване</p>

МВнР предложи в Тел Авив и Бейрут да нама секции за гласуване

България Преди 30 минути

Причината за това е влошената обстановка по сигурността

Снимката е архивна

Влак блъсна и уби жена в Пазарджишко

България Преди 1 час

Самоличността ѝ е установена

Почина и възрастната жена, пострадала при катастрофата на АМ „Тракия” край Ямбол

Почина и възрастната жена, пострадала при катастрофата на АМ „Тракия” край Ямбол

България Преди 1 час

В тежко състояние с опасност на живота продължава да бъде водачът на автомобила

Меган Маркъл се появи изненадващо на галавечерята на Детската болница 2024 в Лос Анджелис. Маркъл избра бляскава червена рокля на Carolina Herrera - оказва се, че тя е носила този модел и преди, през 2021 г.

Меган Маркъл изпрати послание с носена огненочервена рокля (СНИМКИ)

Любопитно Преди 1 час

Тоалетът бе носен от Маркъл през 2021 година, когато бе придружена от принц Хари

Камион за боклук изкорени дърво в центъра на София (СНИМКИ)

Камион за боклук изкорени дърво в центъра на София (СНИМКИ)

България Преди 1 час

Еднопосочната улица в участъка от "Солунска" до "Уилям Гладстон" е блокирана

17-годишен младеж, без книжка, загина след удар с мотоциклет в дърво

17-годишен младеж, без книжка, загина след удар с мотоциклет в дърво

България Преди 2 часа

Инцидентът е станал край харманлийското село Остър камък

.

Мадона разкри последните мигове на брат си, преди да почине от рак

Свят Преди 2 часа

Отношенията между двамата охладняват след излизането на биографична книга, но двамата се сдобряват след поставянето на коварната диагноза

с

Дете почина от бяс, след като прилеп влязъл в стаята му

Свят Преди 2 часа

Това е първият случай на бяс при хора в Онтарио от 1967 г. насам

Терзиев увери: Няма риск за отоплителния сезон в София

Терзиев увери: Няма риск за отоплителния сезон в София

България Преди 2 часа

"Булгаргаз" няма да спира подаването на природен газ за "Топлофикация София", отбеляза кметът

<p>Разследват убийството на мъж в Карловско</p>

Разследват смъртта на мъж, намерен в карловско село

България Преди 2 часа

При първоначалния оглед са установени следи от насилие

<p>Мрачните прогнози за Близкия Изток&nbsp;</p>

Една година по-късно – задълбочаващата се криза в Близкия изток

Свят Преди 2 часа

На фона на продължаващите сражения и непрекъснато увеличаващия се брой на загиналите, надеждите за мир в Близкия изток изглеждат все по-илюзорни

Земетресение разлюля Гърция

Земетресение разлюля Гърция

Свят Преди 3 часа

Трусът е регистриран в района на Атина

Възстановеният от КС шеф на НЗОК трябва да бъде вписан в Агенцията по вписванията

Възстановеният от КС шеф на НЗОК трябва да бъде вписан в Агенцията по вписванията

България Преди 3 часа

Пред журналисти на влизане в сградата на Касата тази сутрин, той посочи, че ще се срещне с подуправителя Момчил Мавров и служители на Касата

Пожар в петролен склад в град Севастопол (Снимката е архивна)

Извънредна ситуация: Украйна порази петролен склад на окупирания Кримски полуостров

Свят Преди 3 часа

Очевидци са видели няколко цистерни да горят, отекнали са и експлозии

,

Джуди Денч говори за скръбта си след смъртта на Маги Смит

Свят Преди 3 часа

Маги Смит и Джуди Денч бяха на една и съща възраст и се познаваха от десетилетия