84

Д ъщерите на руския президент ще говорят на голяма бизнес конференция в безпрецедентна съвместна публична изява тази седмица - ход, който се разглежда като показател, че московският елит се подготвя за света след Путин. 

Смята се, че Международен икономически форум в Санкт Петербург - бляскаво ежегодно събитие, наричано „руският Давос“ - е първата голяма проява, на която присъстват и двете дъщери на руския президент. 

71-годишният Путин, разбира се, е най-известният човек в Русия, тъй като управлява федерацията като президент или министър-председател в продължение на почти четвърт век, но е известен с това, че не разкрива семейния си живот. 

На руските държавни медии е забранено да отразяват дъщерите му и не могат да ги споменават във връзка с него, припомня Daily Mail.

Пресата не смее да съобщи и за връзката му с предполагаемата му дългогодишна любовница и бивша олимпийска гимнастичка Алина Кабаева, 41 г., за която се смята, че е родила поне още две деца, или за друго дете, за което се смята, че е дете на бивша чистачка, станала мултимилионерка. 

Най-голямата дъщеря на руския президент - 39-годишната Мария Воронцова - е ендокринолог и участва в дискусия за биоикономиката на Русия.

По-малката ѝ сестра Катерина Тихонова, на 37 г., е директор на фондация „Инопрактика“, която инвестира и подкрепя различни научни и технологични проекти, включително и един от най-добрите производители на дронове.

В четвъртък тя участва в дискусия за ролята на руския военнопромишлен комплекс в развитието на технологичния сектор, която беше модерирана от главния пропагандатор на Путин Владимир Соловьов. 

Освен работата си в технологичната индустрия Тихонова е и известна рокендрол танцьорка. 

Имената и на двете дами фигурират в официалния график и брошура на събитието, но са скрити сред десетки други имена, без да се споменава връзката им с руския президент.  

Воронцова и Тихонова са деца на Путин и бившата му съпруга, 66-годишната Людмила Шкребнева, която беше първа дама на Русия до развода им през 2013 г., въпреки че двамата бяха разделени години преди окончателната раздяла.

И четиримата могат да бъдат видени на снимки от 90-те и началото на 2000-те години, но всички споменавания за съществуването им в руската държавна медийна сфера бяха на практика заличени, когато Путин - който никога не ги е признавал официално - укрепи властта си като шеф на Кремъл. 

Официалното родословно дърво на Путин води началото си от 13 поколения назад, когато са били селяни в Тверска област, но спира рязко с владетеля на Кремъл, като дори не включва Людмила, която след брака си с руския бизнесмен Артур Очеретни вече се казва Людмила Очеретная. 

Сега обаче и двете дъщери развиват свой собствен публичен профил, изкачвайки се високо в своите области - нещо, което според много наблюдатели е знак за приближаването на старостта на Путин и неизбежните последици, които евентуалната му кончина ще донесе. 

С напредването на възрастта на членовете на най-близкото обкръжение на Путин и на московския елит техните деца се стремят да издигнат в своята професия или да заемат ключови ръководни позиции в политиката и бизнеса.

Това е тактика, която има за цел да гарантира бъдещия им просперитет и да ги предпази от смъртта на Путин - или от малко вероятния случай, в който той ще бъде принуден да се откаже от властта. 

"Това е начинът, по който Путин може да си осигури верността на режима от страна на тези членове на елита, като се увери, че те знаят, че за тях се полагат грижи, както и че за децата им се полагат грижи", казва д-р Бен Нобъл, доцент по руска политика в Университетския колеж в Лондон, пред The Times. 

Самият Путин е привърженик на традиционните ценности и в речите и интервютата си често изтъква значението на голямото и силно семейство.

Той също така редовно призовава руското население да ражда повече деца в условията на демографски срив, като в един особено скандален призив от миналата година каза на жените да имат много повече деца. 

И въпреки че руският президент не говори за собственото си семейство, се смята, че той е допринесъл доста за постигането на целта си за увеличаване на руското население.

В продължение на повече от десетилетие шефът на Кремъл е свързван с Алина Кабаева, олимпийска шампионка, спечелила златен медал, описана от фотографа на Maxim, който веднъж я снима гола.

На смущаващи снимки от началото на 2000 г. се вижда как Путин се взира внимателно в тийнейджърката Кабаева - 30 години по-млада от него - докато ѝ подарява букети цветя.

Смята се, че двойката е сключила таен брак, като независими руски издания съобщават, че Кабаева е родила поне две деца в частна клиника в Швейцария.

Самата Кабаева е дала няколко срамежливи и загадъчни интервюта за любовта си към неназован мъж - който подозрително прилича на Путин - и е получила изключително престижни постове, включително председател на Националната медийна група, която на уебсайта си е описана като най-големия частен медиен холдинг в Русия. 

Смята се обаче, че шефът на Кремъл е баща на пето дете от трета жена.

Светлана Кривоногих е родена в родния град на Путин - Санкт Петербург, през 1975 г. и следва в Университета по икономика и финанси в града в катедрата по международни отношения.

Говори се, че след завършване на образованието си в края на 90-те години на миналия век тя работи като чистачка в магазин, където, както се твърди, е привлякла вниманието на Путин.

Хронологията на един диктатор: Ерата Путин и неговите 5 мандата

През 2020 г. независимият руски разследващ новинарски сайт „Проект“ твърди, че Кривоногих е завързала приятелство с Путин, докато той е бил заместник-кмет на Санкт Петербург - и следователно все още женен за Людмила Шкребнева.

Оскъдните публични доказателства сочат, че двойката е пътувала заедно с едни и същи самолети, докато Путин се е издигал в йерархията.

Но изтичането на милиони поверителни документи през 2021 г. - известно като „Документите Пандора“ - разкрива как Кривоногих забогатява, след като Путин става президент на Русия през 2000 г.

Тя се сдобива с няколко имота, включително луксозен апартамент в Москва, закупен през 2003 г. Тя също така става акционер в банка „Россия“, известна с връзките си с вътрешния кръг на Путин.

Според „Проект“ Кривоногих е натрупала състояние от 100 млн. долара от участието си в банка „Россия“.

А през март 2003 г. - три години след като Путин става президент - тя ражда дъщеря, която е известна като Елизавета Кривоногих или „Луиза Розова“.

За известно време Розова, която сега е в началото на 20-те си години, редовно публикува в Инстаграм разкази за собствения си бляскав живот - посещава партита, прекарва време с приятели от влиятелни семейства и пътува с частни самолети.

Но социалните ѝ медии изчезват веднага след руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г. 

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

Коментари 84
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

84 коментара
 
- Сигурен съм, че някоя сутрин фея ще долети и ще ми даде сто хиляди eвро... - Защо не милион? - Не, не, милион е…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Торнадо уби 5 души и рани 83 в китайска провинция

Торнадо уби 5 души и рани 83 в китайска провинция

Свят Преди 31 минути

Повредени са 2820 къщи, 48 електропровода и над 4000 хектара посеви

Посолството на Украйна: Политиците в България да се въздържат от използване на темата за войната

Посолството на Украйна: Политиците в България да се въздържат от използване на темата за войната

България Преди 2 часа

От ведомството изказаха благодарност на страната ни за оказаната подкрепа

Специален влак с ретро вагони тръгва от Септември до Велинград (ВИДЕО)

Специален влак с ретро вагони тръгва от Септември до Велинград (ВИДЕО)

Любопитно Преди 3 часа

Желаещите могат да се повозят на него всеки уикенд през юли

Опашки и дълго чакане на „Дунав мост” дни преди да започне ремонтът

Опашки и дълго чакане на „Дунав мост” дни преди да започне ремонтът

България Преди 4 часа

Властите предприхе мерки за облекчаване на трафика

Това ще е най-големият самолет в света, обемът му е 12 пъти по-голям от на Boeing 747-400

Това ще е най-големият самолет в света, обемът му е 12 пъти по-голям от на Boeing 747-400

Технологии Преди 4 часа

Целта пред него: да помага в битката със затоплянето на Земята, ще превозва гигантски ветрогенератори, за да се намалява зависимостта ни от петрол

<p>Кога президентът Радев ще връчи втория мандат</p>

Кога президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство

България Преди 4 часа

По думите му процедурата трябва да се задвижи възможно най-бързо

Петков: Няма да преговаряме за правителство с "Възраждане"

Петков: Няма да преговаряме за правителство с "Възраждане"

България Преди 5 часа

Той написа публикация в официалния си Facebook профил

о

Разкриха идеалния брой сексуални партньори за мъже и за жени

Любопитно Преди 5 часа

Какъв е той четете в следващите редове

Журналист: Правителството можеше да мине, ако ДПС не се бяха разединили

Журналист: Правителството можеше да мине, ако ДПС не се бяха разединили

България Преди 6 часа

"Рано е да говорим за разцепление на ДПС", посочи PR експертът Диана Дамянова

<p>Убийство в Слънчев бряг</p>

Криминално проявен уби с нож работник в Слънчев бряг

България Преди 6 часа

Жертвата е 31-годишен мъж от Кюстендил

В плен на Агент 007 всяка неделя по KINO NOVA

В плен на Агент 007 всяка неделя по KINO NOVA

Любопитно Преди 6 часа

Зрителите ще се впуснат в приключенията на Джеймс Бонд от 7 юли

Пожар в столичния квартал „Дружба"

Пожар в столичния квартал „Дружба"

България Преди 7 часа

В района на езерото горят сухи треви на малка площ

Посрещат патриарх Даниил официално като предстоятел на Софийската епархия

Посрещат патриарх Даниил официално като предстоятел на Софийската епархия

България Преди 7 часа

Ще има патриаршеска вечерня с петохлебие и литийно шествие

Огнен ад в Калифорния: Пожари пламнаха на фона на горещата вълна

Огнен ад в Калифорния: Пожари пламнаха на фона на горещата вълна

Свят Преди 8 часа

Температурите в щата достигат на места 47 градуса по Целзий

<p>Защо Франкфурт е &quot;финансовата столица на Германия&quot;</p>

Защо Франкфурт се смята за "финансовата столица на Германия"

Не просто футбол Преди 8 часа

Градът има не само модерна архитектура и богата история, но и безспорна роля на водещ икономически център