Човешко ДНК се съдържа в 2% от кренвиршите и хот дога, произведени в САЩ. Това заявиха изследователи от американския център Clear Food Labs, цитирани от чуждестранните медии, сред които и "Индипендънт".
Най-много човешко ДНК е открито във вегетарианските кренвирши. Става дума за около две трети от случаите.
Според учените нарушаването на санитарните норми в процеса на производство е основната причина за наличието на човешко ДНК в храните.
Освен това някои производители посочват на етикетите невярна информация за хранителната ценност на своите продукти, фалшифицирайки информацията за белтъчините.
В много от изследваните продукти се съдържат и съставки, които не би трябвало да присъстват там.
Например в кренвиршите от птиче месо има следи от свинско, а в 10% от изследваните вегетариански кренвирши се съдържа месо.
Проучването е обхванало 345 продукта, произвеждани от 75 търговски марки, сред които има както традиционни месни продукти, така и вегетариански кренвирши.
A ето и видео с най-вредните храни в България:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!