11

М иналият вторник, преди куршум да прониже ухото му, Тръмп беше заобиколен от семейството си на сцената на митинг в голф курорта си в Дорал, Флорида. Един по един той викаше внуците си и тримата си сина: Дон-младши, Ерик и Барън.

След това бившият президент спомена един член на семейството, който не беше там този ден.

"Харесвате Лара, нали?" - попита той тълпата, звучейки като търговец на представяне на продукт. "Лара е само ръководител на Републиканската партия" - каза той за съпругата на Ерик. "Тя е възходяща".

Източник: Getty Images

Бързото издигане на Лара Тръмп - от аполитичен телевизионен продуцент на таблоиди до шеф на партията - е на показ тази седмица, когато републиканците се събират в Милуоки, за да номинират г-н Тръмп. Като съпредседател на партията тя е и домакин на този четиридневен Тръмп-фест, пише New York Times.

В понеделник тя седна точно зад своя тъст, когато той се появяви за първи път след покушението. Във вторник тя говори повече от 20 минути, което е много повече от времето, което получиха на сцената избрани служители като Кристи Ноем, Глен Янгкин или дори Марджъри Тейлър Грийн.

"Знам какво чувате там за Доналд Тръмп", каза тя в речта си, целяща да се хареса на скептиците на Тръмп. "Но когато погледна Доналд Тръмп, виждам един прекрасен баща, свекър и, разбира се, дядо на двете ми малки деца, Люк и Каролина."

Вероятно точно това е имал предвид Тръмп, когато през март я подтикна да приеме работата. През изминалото време 41-годишната Лара се превърна в един от най-видимите защитници в медиите, придавайки усмихнат вид на някои от най-мрачните аспекти на кампанията на тъста си за Белия дом.

Но с голямото излъчване идва и голям риск - поне в орбитата на Доналд Тръмп. Помощниците, които не успяват да изпълнят визията му, могат да бъдат изхвърлени настрана; някои от тях, които успяват, се оказват обвиняеми.

Лара Тръмп признава необичайния двоен натиск да бъде едновременно служител и снаха. Ако г-н Тръмп иска от нея помощ за подкопаване на изборите, какво би направила тя?

Източник: Getty Images

"Условията са повишени в много отношения", каза тя, когато я попитаха в интервю за "Ню Йорк Таймс" миналата седмица.

"Винаги казвам на Ерик: "Надявам се да спечелим. Не знам какво ще е положението ми в семейството!" - пошегува се тя с нервен смях.

  • Правете неща, които ви плашат

Преди шест месеца Тръмп я помоли да се кандидатира за съпредседател на Националния комитет на Републиканската партия, който контролира изборния механизъм на партията, нейните финанси и организира конгреса.

"Когато той ми се обади и ми каза първоначално за това, бях шокирана", каза тя. В миналото е помагала в президентските му кампании, но според нея това е "голяма работа".

Винаги е имало борба за власт между г-н Тръмп и Р.Н.К., която от 2017 г. се ръководи от Рона Макданиел. Той искаше там да е някой от неговите хора. Но Лара Тръмп беше разтревожена.

"Вероятно трябва да правите нещата в живота, които ви плашат", каза тя, обяснявайки защо е казала "да".

През март Макданиел беше изтласкана и Лара Тръмп беше единодушно избрана за съпредседател заедно с Майкъл Уотли, партиен служител от Северна Каролина. Критиците на г-н Тръмп заявиха, че той се опитва да използва партията, за да плаща личните си съдебни сметки. Г-жа Тръмп и г-н Уотли незабавно уволниха десетки служители и на практика сляха организацията с кампанията на г-н Тръмп през 2024 г. Сега всичко е под негов контрол.

Лара Тръмп никога не се е интересувала много от политика, преди свекърът ѝ да се кандидатира за поста.

Тя е израснала в Уилмингтън, Северна Каролина, и казва: "Със сигурност знаех, че родителите ми гласуват за републиканците, но никога не е имало сериозни дискусии по този въпрос".

Учила е в Държавния университет на Северна Каролина, работила е известно време като барманка и сервитьорка, а след това се е преместила в Ню Йорк, за да учи във Френския кулинарен институт в Сохо. (В крайна сметка се установява в телевизията, където работи като продуцент за "Inside Edition").

Източник: Getty Images

Шест месеца след като се премества в града, тя се запознава с Ерик Тръмп на едно парти. "Той е доста висок, както и аз", казва тя. "Видяхме се в другия край на стаята. И между нас се получи."

За рождения му ден му прави торта във формата на сърце, като изрисува в глазурата камуфлажна шарка, птица и автомат, защото знаеше, че обича да ловува. "Мислех, че е забавно и сладко. Веднага на следващия ден имаше статия, в която се подиграваха на торта.“ Това бил "ужасен" първи опит да попадне в медиите.

Тя бърза да защити жените на Тръмп, които са избягали от светлината на прожекторите точно когато тя е влязла в тях. Тя каза, че Иванка, нейната снаха, се е отдръпнала от политиката заради медийния контрол.

Лара Тръмп обаче казва, че се идентифицира с майката на съпруга си, Ивана Тръмп, която почина преди две години. Ивана Тръмп е разказала на снаха си всичко за "ролята си в организацията "Тръмп", за ролята си в Атлантик Сити и всички тези неща", казва тя. Ивана разяснила на Лара, че ако иска да успее като жена на Ерик Тръмп, трябва да бъде амбициозна.

"Мисля, че това вероятно е една от причините съпругът ми да се свърже с мен толкова добре, защото казват, че се жениш за родителите си по някакъв болен начин, но аз имам много от същите качества", каза г-жа Тръмп.

Забележително е, че Доналд Тръмп гледаше по различен начин на работата на бившата си съпруга, като веднъж я определи като причина за разпадането на брака им.

("Смятам, че да накараш съпругата си да работи е много опасно нещо", каза той през 1994 г., посочвайки това като "единствената най-голяма причина за това, което се случи с брака ми с Ивана").

Запитана за мнението на г-н Тръмп, г-жа Тръмп отговори просто: "Точно така, има баланс".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky News (@skynews)

  • В подкрепа на Тръмп

Лара Тръмп влезе в новата си роля с удоволствие, като често повтаряше неверните твърдения на свекъра си за изборите или зловещите предупреждения за възмездие - макар и с по-малко острота.

Тя често пътува из страната, за да популяризира това, което партията описва като своя програма за "честност на изборите" - разнообразни усилия, които подготвят почвата, ако г-н Тръмп се опита да подмени резултата от изборите, както направи през 2020 г.

В интервюто тя не заяви директно, че смята изборите през 2020 г. за откраднати, но разпространи подозрения за измама.

"Вярвам, че ако всеки законен глас бъде преброен, няма съмнение, че Доналд Тръмп ще стане 47-ият президент", каза тя. "Ако това са свободни и честни избори - и това е нашето намерение, всеки ден да се уверяваме в това - тогава няма да има проблем. И ние няма да имаме никакви въпроси от другата страна".

Главният прокурор на самия Тръмп заяви, че теориите на Доналд за кражба на изборите през 2020 г. са "глупости". Одитите, повторното преброяване на гласовете и разследванията не откриха доказателства за значителни измами.

Г-жа Тръмп заяви, че свекърът ѝ редовно ѝ се обажда и ѝ изпраща съобщения относно звеното за интегритет на изборите. Но понякога той се обажда само за да ѝ каже, че слуша някоя от нейните любими песни.

Тя подражава на свекъра си и по други теми. По повод заплахите на г-н Тръмп да използва Министерството на правосъдието за разследване на избрани от него цели, г-жа Тръмп заяви, че в министерството трябва да има "голяма промяна":

"Ако това е нещо, което той смята за необходимо като президент, мисля, че той трябва абсолютно да го направи".

През април тя обеща "четири години на изпепелена земя, ако Доналд Тръмп отново поеме Белия дом". Запитана как точно ще изглежда това, тя обясни, че г-н Тръмп "е трябвало да научи за много неща" по време на първия си мандат.

"Мисля, че той много бързо научи, че не може да се вярва на много хора във Вашингтон", каза тя. "Хората, които той смяташе за свои приятели, не бяха негови приятели."

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

Коментари 11
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

11 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
<p>&quot;Това е&nbsp;дързък и смел ход от страна на украинците&quot; (ВИДЕО)</p>

Ръководителите на МИ-6 и ЦРУ: Нахлуването на Украйна в Русия е дързък и смел ход

Свят Преди 7 часа

ЦРУ все още няма категорични доказателства, че Китай изпраща оръжия на Русия, но има подозрения за това

"Това е огромна загуба": Какво се случва с ледниците в Австрийските Алпи

"Това е огромна загуба": Какво се случва с ледниците в Австрийските Алпи

Любопитно Преди 8 часа

Въпросът не е дали ледниците ще се стопят, а колко бързо

Пожарът край Сандански е овладян

Пожарът край Сандански е овладян

България Преди 8 часа

Общо 14 горски служители се включиха в овладяването на огнената стихия

Отстранена е повреда, причинила смущения в железопътните услуги в Германия

Отстранена е повреда, причинила смущения в железопътните услуги в Германия

Свят Преди 8 часа

Последните закъснения идват на фона на нарастващите критики срещу "Дойче Бан"

Експерт определи като "странно и необяснимо" решението на ЦИК за ДПС

Експерт определи като "странно и необяснимо" решението на ЦИК за ДПС

България Преди 8 часа

"Очевидно решението беше продиктувано от напрежението пред комисията", каза Ваня Нушева

Областните председатели на БСП с позиция за сформирането на широка лява коалиция

Областните председатели на БСП с позиция за сформирането на широка лява коалиция

България Преди 9 часа

"Коалицията може и трябва да бъде гарант за защита на социалните интереси на българските граждани", посочват оттам

<p>Украински &ldquo;драконови&rdquo; дронове обсипват с разтопен метал руски позиции&nbsp;</p>

Иновация на бойното поле: Украински “драконови” дронове обсипват с разтопен метал руски позиции

Свят Преди 9 часа

Службата на ООН за разоръжаване казва, че запалителните оръжия могат да причинят огромни разрушения и щети на околната среда

<p>Пешеходци в нарушение предизвикаха катастрофа, има пострадали (СНИМКИ)</p>

Пешеходци в нарушение предизвикаха катастрофа, има пострадали

България Преди 9 часа

Причините за инцидента са в процес на уточняване

<p>Пеевски: Радев командва ЦИК и притиска партии</p>

Пеевски: Радев се намеси недопустимо в изборния процес, командва ЦИК и притиска партии

България Преди 10 часа

"В отчаянието и безпомощността си президентът разкри истинското си лице", заяви той

<p>Косово блокира част от границите си със Сърбия, ето защо</p>

След протести: Косово блокира част от границите си със Сърбия

Свят Преди 11 часа

На 6 септември десетки демонстранти в Сърбия блокираха двата гранични пункта, за да предотвратят влизането в Сърбия от Косово

<p>Супертайфунът &quot;Яги&quot; връхлетя Виетнам (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Отнесени кораби и изкоренени дървета: Супертайфунът "Яги" връхлетя Виетнам

Свят Преди 11 часа

Тайфунът достигна сушата в провинциите Хайфонг и Куанг Нин, като предизвика ветрове със скорост над 149 км/ч

<p>Те&nbsp;осъдиха идеологията на &quot;руския свят&quot;</p>

Вселенската патриаршия осъди идеологията на "руския свят"

Свят Преди 11 часа

Йерарсите обсъдиха „неморалния“ опит на Москва да „нахлуе“ в каноничната територия на древната Александрийска патриаршия

<p>Силни взривове отекнаха в руската Воронежка област, каква е ситуацията там (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Силни взривове отекнаха в руската Воронежка област

Свят Преди 11 часа

Няма жертви и още не е ясно какъв е размерът на нанесените щети

Втори опит: Възобновяват работата на нов френски ядрен реактор

Втори опит: Възобновяват работата на нов френски ядрен реактор

Свят Преди 11 часа

Европейският реактор под налягане е на стойност 13,2 млрд. евро