10

Д ъщерята на бившия съветник на Доналд Тръмп Келиан Конуей се нахвърли върху бившия президент, като го нарече "фалшив републиканец".

(Във видеото може да научите повече за: Върховният съд отлага процеса срещу Тръмп)

Клаудия Конуей и баща ѝ, съоснователят на проекта "Линкълн" Джордж Конуей, се появиха през 2020 г. като гласовити критици на Тръмп и неговото президентство, въпреки позицията на Келиан Конуей в администрацията на републиканеца.

През годините и по време на бурния период в отношенията с майка си Клаудия Конуей остава гласовита противничка на Тръмп и на много консервативни политически стремежи, включително на отмяната на решението "Роу срещу Уейд" през 2022 г.

В сряда 19-годишното момиче за пореден път даде да се разбере какво мисли за републиканския кандидат-президент, когато написа в X (Туитър): "Тръмп е фалшив републиканец. Всъщност, за да се изразя най-добре, той напълно унищожи и преформулира идеалите на Републиканската партия. Ето защо виждаме републиканец след републиканец да подкрепят нашата бъдеща първа жена президент".

Забележката на Клаудия Конуей за жената президент беше направена във връзка с вицепрезидента Камала Харис, която наскоро застана начело на листата на демократите, след като президентът Джо Байдън обяви, че няма да се стреми към преизбиране.

Продължавайки критиките си към Тръмп, както и към неговия кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс, Клаудия Конуей сравнява идеалите на политиците с тези, с които е израснала.

"Когато си мисля за републиканските и консервативните идеали, на които съм отгледана и научена от ранна възраст от двамата ми родители, не виждам никакви паралели с програмата на Тръмп или Ванс. Наистина. Те са създали своя собствена партия", каза тя. 

Откритата тийнейджърка, която през юли публично призова майка си да подкрепи Ванс, обвини кандидата за вицепрезидент на ГП, че прави изявления, които са "само за показ".

 

"И Ванс е хамелеон. Асимилира се с екстремистите само за да шокира. Хвърля мивката в кухнята, за да види какво ще се залепи. Нищо от това, което тези момчета казват, няма никаква стойност; всичко е за шоу. Бездетните котки ЩЕ се появят на 5 ноември, обещавам ви това", каза тя в поредицата си от постове X. 

През юли 2021 г. Ванс заяви, че страната се управлява от "бездетни котки, които са нещастни в собствения си живот". Клипът се появи отново миналия месец и предизвика възмущение, на фона на опитите на Тръмп да защити коментара.

Ванс също така предложи гласовете на хората да имат по-голяма тежест, ако имат деца. В реч за консервативната организация "Институт за междуучилищни изследвания" през 2021 г. той каза: "В момента има много хора, които са в състояние да се справят с проблема: "Вие трябва да имате повече власт, повече възможности да изразите гласа си в нашата демократична република, отколкото хората, които нямат деца".

"Нека се изправим пред последствията и реалността. Ако нямате толкова голяма инвестиция в бъдещето на тази страна, може би не трябва да получавате почти същия глас", каза тогава Ванс. 

Връщайки вниманието си към Тръмп в сряда, Клаудия Конуей повдигна друг въпрос, като каза: "Да се съгласиш с изявлението, че съпругът на нашата вицепрезидентка е "гаден евреин", е неприлично и, честно казано, антисемитско. Да казваш на американците от еврейски произход, че ще бъдат глупави, ако не гласуват за теб, не е правилният начин. Толкова за единството, нали @realDonaldTrump?"

По време на интервю тази седмица Тръмп изглежда се съгласи с изказване на радиоводещ, който нарече съпруга на Харис, евреина Дъг Емхоф, "гаден евреин".

По време на интервюто на Тръмп за WABC със Сид Розенберг във вторник консервативният радиоводещ започна да критикува втория господин, наричайки го "гаден евреин", с което Тръмп изглежда се съгласи.

"Той е евреин, както Бърни Сандърс е евреин. Шегувате ли се? Той е гаден евреин", заявява Розенберг.

"Да", каза Тръмп, който твърдеше без доказателства, че Харис "не харесва евреите".

"Можете да видите презрението. Тя не харесва Израел. Тя не харесва еврейския народ. Всички го знаят, но никой не иска да го каже", каза Тръмп във връзка със срещата ѝ с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. 

В сряда Клаудия Конуей продължи да отправя критики, като написа пост, който изглежда междувременно е бил изтрит: "И @realDonaldTrump продължавайте да наричате баща ми извратеняк, но ние знаем за кого всъщност говорите. Любимият ти човек на света: ти".

В публикация в социалната си платформа "Истина" в понеделник Тръмп се нахвърли върху Джордж Конуей, като разкритикува Fox News за отразяването на политическите митинги на Харис.

"Защо FoxNews пускат безумни митинги на Камала Харис? Защо позволяват на извратеняците от провалилия се и опозорен проект "Линкълн" да рекламират по FoxNews? Дори господин Келиан Конуей, човек, който е толкова силно наранен и унижен от жена си (тя сигурно му е направила някои наистина НАСИЛНИ неща, защото той е ЛУД!), рекламира по FoxNews. Ние трябва да победим БЕЗ FOX!",  гласеше постът.

Потокът от постове на Клаудия Конуей завърши с нейната критика към коментарите на Тръмп относно расовата идентичност на Харис, която често е говорила публично, че е родена в САЩ от майка индийка и баща ямаец.

"Да се поставя под въпрос самоличността на нашия двурасов вицепрезидент, който винаги е приемал, че е индиец и чернокож, в стая, пълна с опитни и амбициозни чернокожи журналисти, е кощунствено. Невероятно, Наистина", пише тя. 

В сряда Тръмп се появи на конгреса на Националната асоциация на чернокожите журналисти (NABJ), където седна за интервю, модерирано от кореспондента на ABC News Рейчъл Скот, водещия на Fox News Харис Фокнър и репортера на Semafor Кадия Гоба.

Когато Скот попита Тръмп дали смята, че Харис е станала кандидат само заради расата си, Тръмп заяви, че от години не знае, че тя е чернокожа.

"Тя винаги е била с индианско потекло и е популяризирала само индианското потекло. Не знаех, че е чернокожа, допреди няколко години, когато се случи да стане чернокожа, а сега иска да бъде известна като чернокожа", казва той. 

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер зачеркна забележките, като заяви на пресконференция: "Като цветнокож, като чернокожа жена, която е на тази позиция, която стои пред вас на този подиум, това, което той току-що каза, това, което току-що прочетохте, ми е отблъскващо. То е оскърбително и никой няма право да казва на някого кой е, как се идентифицира. Това не е ничие право. Това е нечие собствено решение. Ще добавя и това. Само тя може да говори за своя опит. Само тя може да говори за това какво е. Тя е единственият човек, който може да го направи, и мисля, че е обидно за всеки, без значение дали е бивш лидер, бивш президент, това е обидно."

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

Коментари 10
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

10 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Джокович: До следващия път, София

Джокович: До следващия път, София

Любопитно Преди 4 часа

Ноле: Благодаря на домакина и партньора ми по караоке, Григор Димитров

Четвърта поредна победа за Силните в “Игри на волята”

Четвърта поредна победа за Силните в “Игри на волята”

Любопитно Преди 5 часа

Шахматистката Елица Раева и бизнесменът Симеон Кралев са първите номинирани участници тази седмица

Проверете номера на избирателната си секция и мястото за гласуване на изборите

Проверете номера на избирателната си секция и мястото за гласуване на изборите

България Преди 10 часа

МРРБ предостави интернет адреси и мобилни телефони за справка

ЕК даде разрешение за компенсации на тока за бизнеса

ЕК даде разрешение за компенсации на тока за бизнеса

България Преди 10 часа

Според министъра на енергетиката „още от утре може да започне изпълнение на програмата”

Почина авторът на едни от най-големите хитове на Елвис

Почина авторът на едни от най-големите хитове на Елвис

Свят Преди 11 часа

Песните на Ед са изпълнявани от поне 160 изпълнители

<p>&quot;Mного скоро единствените съзвездия, които ще видим, ще бъдат създадени от човека&quot;</p>

Сателитите на Мъск "блокират" гледката към Вселената

Свят Преди 11 часа

"Mного скоро единствените съзвездия, които ще видим, ще бъдат създадени от човека"

Българска гордост: Екипът на „На кафе“ посрещна първи носителя на три награди във Формула 3 Никола Цолов

Българска гордост: Екипът на „На кафе“ посрещна първи носителя на три награди във Формула 3 Никола Цолов

България Преди 11 часа

Предаването изненада с подарък българския състезател на летището след завръщането му от Валенсия

<p>Кати Бейтс свали 45 килограма</p>

Кати Бейтс свали 45 кг, показа фигурата си на наградите „Еми“ (СНИМКИ)

Любопитно Преди 11 часа

76-годишната актриса се появи на 76-те награди "Еми" в тъмно лилава рокля с дълги ръкави, бродирани с пайети

<p>&quot;Не знам дали ще се върна&nbsp;в ковчег&quot;</p>

"Моля ви, спасете ме": Индийците измамени да се бият за Русия

Свят Преди 11 часа

"В паника съм. Не знам дали ще се върна благополучно или в ковчег"

Извънземен пейзаж: Червеният парк в Китай (СНИМКИ/ВИДЕО)

Извънземен пейзаж: Червеният парк в Китай (СНИМКИ/ВИДЕО)

Любопитно Преди 11 часа

Алено-червените полета се получават от рядка химична реакция

<p>Романтична разходка: Вижте&nbsp;Харис и Тръмп хванати ръка за ръка (ВИДЕО)&nbsp;</p>

"Перфектната буря от дезинформация": Как AI предизвиква противоречия на изборите в САЩ?

Свят Преди 11 часа

След възхода на AI възникнаха няколко противоречиви случая, свързани със снимки и видеоклипове, генерирани от тази технология

<p>Имплантът на Мъск&nbsp;за слепи хора бе одобрен в САЩ</p>

Имплантът за слепи хора на Neuralink на Мъск бе одобрен в САЩ

Свят Преди 11 часа

От Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) официално одобриха новия имплант

<p>Как &quot;Приятели&quot; се превърна във феномен</p>

Зад кулисите на "Приятели": 30 години по-късно

Свят Преди 12 часа

Първоначално връзката на Моника и Чандлър трябваше да е краткотрайна

<p>Пеевски: РСМ да се извини на България и българите</p>

Политици поискаха България да реагира на РС Македония

България Преди 12 часа

От БСП, ДПС и "Продължаваме Промяната" критикуваха думите на Николоски