С амоуби се готвачът Беноа Виолие, работил в швейцарски ресторант, наскоро поставен начело в авторитетната гастрономическа класация „Ла лист”. Виолие се е застрелял с огнестрелно оръжие, съобщи швейцарската полиция, която откри безжизненото тяло на 44-годишния мъж в западната част на Лозана.
Виолие бе автор на цялото меню на ресторант в Крисие, близо до Лозана. Той бе определян за най-добър готвач в света по различни версии. Ресторантът, в който работеше, бе наричан и храм на гастрономията с изтънчените му менюта. Към класическата френска кухня се прибавяше и перфектно обслужване, а цените на менютата варираха между 160 и 350 евро.
Ресторантът бе номер едно в класацията от 1000 ресторанта от целия свят.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!