Д нес ще приготвим арменски сладки с Милена. Нужните ни продукти са:
3 чаени чаши брашно
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша вода
1 чаена лъжичка сода
щипка сол
шепа ядки по избор (Ние използвахме орехи, защото това имахме под ръка, но вие може да използвате каквите искате ядки)
кутия локум
и пудра захар
Във видеото в кулинарния й канал da_sgotvim_s_milena става ясно как да забъркаме съставките, за да си приготвим изкушенията.
Започваме като изсипем олиото и водата в тенджерка и ги сложим на котлона да заврат. Извадете си бързите рефлекси от шкава, защото когато заврат бързичко трябва да добавите содата и солта и веднага след това да махнете тенджерата от котлона. След това започвате да добавяте брашното постепенно, бъркаме с дървена бъркалка, а целта ни е да се получи огромна лепкава топка. Хубаво е предварително да сте си подготвили тавичка с хартия за печене, защото докато е още топло започваме да късаме малки парченца от тестото, разточваме ги, слагаме парченце локум и парченце от ядките, завиваме ги хубаво и редим на хартията за печене. Много е важно да започнете докато тестото е още парещо, защото ако изстине става сухо и чупливо. Когато ги редите имате предвид, че ще се надигнат, оставяйте по един пръст разстояние между тях. Печем ги докато порозовеят, а след това ги овалваме в пудра захар докато са още горещи. След това нашите вкусни арменски сладки са готови за похапване!
Да Ви е сладко!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!