Ново кулинарно шоу, далеч от класическия формат и напомнящо по-скоро на сериал, стартира в ефира на Нова телевизия от 11 април.
"Бон апети" ще разказва за удоволствието да пазаруваш, да експериментираш в кухнята, да готвиш за приятели.
В него няма да бъдат представяни само рецепти, а начина на живот на модерните млади хора - креативен, разнообразен, здравословен, забавен, динамичен. Такива ще са и двете лица на сутрешното предаване - Лора и Стоян.
Тя обича експериментите, умее да превръща изключително здравословни продукти в истински празник за небцето, вкарва изненада във всяка традиционна рецепта и знае не само какво значи да живееш на малък остров, но и как се готви за голям ресторант.
Кулинарният талант на Стоян е открит в САЩ, където е и началото на кариерата му. Той умее да превръща едно меню в пътешествие, една чиния - в произведение на изкуството, един продукт - в преживяване.
Двамата ги обединява убеждението им, че готвенето е преди всичко забавление.
В днешно време все повече хора са принудени да се хранят бързо, на крак, а храната е наслада, радост и преживяване.
Бягайки от стреса и в търсене на удоволствието,
все по-често младите превръщат готвенето в свое хоби.
"Бон апети" ще дава идеи не само за това какво и как могат да сготвят зрителите, но и ще показва къде да намерят подходящите съставки, как да ги избират и комбинират.
В изобилието от стоки, свързани с кулинарията, ефирът ще подсказва на своите зрители какво могат и трябва да опитат.
Лора и Стоян ще търсят нови или добре забравени стари продукти, ще показват непознати или изчезващи техники за обработка на храните, ще намират уреди, които правят готвенето по-лесно, по-забавно, по-красиво.
За "Бон апети" естетиката в храната е точно толкова важна, колкото и качеството на всеки един продукт. Красиво подредените чинии ще намират своето място на подходящо декорирана маса, за да доставят удоволствие не само на зрителите и на самите готвачи, но и на приятели, интересни, забавни, странни гости, на цели компании.
Третото действащо лице в шоуто ще бъде светът извън студиото.
Лора и Стоян ще обикалят из София и страната, търсейки нови хранителни изделия, интересни магазини, добри ресторанти, уютни кафенета и сладкарници.
Любовта им към качествените продукти ще ги мотивира да пътуват, стигайки до местата, където се ражда и отглежда храната ни. Интересът им към кулинарното изкуство ще им позволява да търсят вдъхновение в ястията на различни майстори - професионални и хоби готвачи.
Храната е общуване и затова студиото няма да е просто кухня, а място, на което се случва животът. В него готвачите ще търсят идеи в интернет, ще експериментират и творят, ще отглеждат подправки, ще консервират храни, ще канят гости около масата в дневната, с които ще споделят приготвеното.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!