Започна подготовката на близо 170 кг риба, които ще бъдат сготвени навръх Никулден в центъра на Стара Загора, точно пред сградата на общината.
Цели 78 килограма тежи само сомът с дължина над 2 м, който едва вдигнаха майстор Ути и неговите помощници.
Това е най-голямата риба, която уловиха в региона, след като Община Стара Загора обяви, че търси най-отбрания екземпляр.
Сомът беше уловен в пресевните край с. Шаново от Валентин Тотев, председател на Спортен клуб по риболов – Стара Загора и ст. треньора на отбора Калин Митранов.
Известният кулинар и тв водещ Ути Бъчваров го приготвя на апетитна плакия в най-големия двуметров тиган в България.
Сред кулинарните изкушения, които ще раздаде на гражданите е и рибена чорба, приготвена от 57-килограмов толстолоб и 13-килограмов шаран, уловени от язовира на Георги Балев.
С немалко усилия помощниците на Ути успяха да изчистят 60 кг лук и още толкова праз и моркови.
Очаква се да бъдат приготвени повече от 1000 порции риба и рибена чорба,
които ще бъдат раздадени на старозагорци и гостите на града.
Кулинарният празник в Стара Загора се заснима от екип на предаването "Бързо, лесно, вкусно" и ще бъде излъчен по Българска национална телевизия.
Гост на Стара Загора в празничния ден ще бъде посланикът на Австрия Герхард Райвегер, който заедно с кмета Живко Тодоров ще открие в 17:30 ч. австрийски коледен базар, съобщиха от общината.
Веднага след това на площада пред общината ще грейнат и светлините на коледната украса в града.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!