Сц циалисти от
швейцарската компания Barry Callebaut, един
от световните лидери в производството
на шоколад, изобретиха "топлоустойчив
шоколад".
Той започва да се
разтапя едва при 55 градуса температура.
Новият вид шоколад,
кръстен "Вулкан" заради издръжливостта
си в жегите, няма да създава неудобства
на потребителите - да се разтапя и полепя
в чантата или по ръцете, да губи формата
и вкуса си.
Освен това енергийна
му стойност е с 90% по-малка от тази на
обикновения шоколад.
Ръководството на
компанията смята, че с новия продукт ще
успее да покори обширните пазари на
горещите южни страни.
Очаква се "Вулкан"
да бъде истински хит в държави като
Индия и Китай, където потребителите
често купуват разтапящ се шоколад по
рафтовете в магазините, които не могат
да си позволят скъпо струващи хладилници.
В страните с топъл
и горещ климат увеличаващата се средна
класа обаче може и желае да си купува
шоколад.
Barry Callebaut се надява,
че след появата на "Вулкан" на
азиатските пазари ще реши проблемите
си с търсенето на своя продукция.
Създадоха топлоустойчив шоколад
"Вулкан" не се разтапя и полепя в чантата или по ръцете и не губи формата и вкуса си, а енергийна му стойност е с 90% по-малка
15 юли 2009, 15:05
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!