С изпълнение на "Гужер в четири варианта" телевизионните виртуози Лора и Стоян представиха пред българска публика първото си произведение - "Сезони в кухнята".
Дуетът разкри тайната и вдъхновението в приготвянето на солените изкушения в четири различни варианта пред журналисти в книжарница "Хеликон" в София.
"Без да си се опитал да си по-смел и свободен в кухнята, няма как да знаеш дали в теб не се крие един кулинарен Вивалди", сподели Лора непосредствено след премиерата.
„Нямам любима рецепта. Все едно някой родител с три деца, да каже кое е любимото му. Когато имам мотив да изненадам и зарадвам близък човек, търся нещо специално, което да покаже отношението ми към него, без да е самоцелно и претенциозно“, сподели Стоян Сейменски.
Не случайно премиерата на книгата се състоя в Деня на християнското семейство - 21 ноември, когато традицията повелява да се седне на трапезата с чаша вино в ръка и да се поднесе вкусно ястие и питка.
В този ден показваме любовта си към близките, а какъв по-естествен начин това да стане чрез лично приготвена храна.
Книгата на Лора и Стоян включва над 100 непознати авторски рецепти.
Те са уловили аромата и уюта на всеки сезон. Всяка от комбинациите показва прекия път към малките радости в живота.
Уникалната визия на снимките и съчетанието на продукти и аромати прави книгата настолна за всеки българин, който пази твореца в себе си. Рецептите са разпределени по сезони.
Пролетните са розово-зелени – „Пай с ягоди и ревен“, „Спаначени кюфтета“, „Разядка от сирене с див чесън“.
Лятото ухае на „Сладолед от диня“ и „Пълнени патлаждани“.
Есента ни изкушава с „Пилешко филе с дюли и сметана“ и „Тосканска гъбена супа“.
Сред зимните предложения на Лора и Стоян са „Салата от хрупкава тиква“ и „Пълнен шаран“.
Рецептите разкриват детайлно технологията на приготвянето стъпка по стъпка, включвайки и необходимото време за готвене.
С книгата си Лора и Стоян искат да вдъхнат както на начинаещите, така и на умелите кулинари повече смелост за творчество и себеизява.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!