Японски ресторантьор превърна най-прозаичното ястие в страната - супа от юфка, в истинско гурме преживяване. Удоволствието обаче се купува срещу 110 долара купичката.
Цената е твърде висока - особено предвид състоянието на японската икономика, която едва-едва се възстановява от най-тежката си рецесия от Втората световна война насам, отбелязва Ройтерс.
Собственикът на ресторанта Шоичи Фуджимаки обаче твърди, че в супата има повече от 20 съставки, а приготвянето й отнема три дни. Именно това я превръщало в нещо повече от ястие, продавано на уличните будки.
Това е петзвездна кухня, а цената съответства на качествата на ястието, отбелязва Фуджимаки.
"Това не е точно супа от юфка. Това са моите 25 години опит в кулинарията, събрани в порцеланова купичка. Това е единственото място на света, където хората могат да опитат тази супа", споделя собственикът на Fujimaki Gekijyo.
В нея той влага висококачествени подправки, зеленчуци и месо, а вкусът е вдъхновен от пикантна тайландска супа. Рецептата, разбира се, остава тайна.
"Цената наистина е висока, но смятам, че е по-добре човек да дойде тук и да плати 110 долара, отколкото да отиде другаде и да плати 10 пъти по 10 долара", защитава бизнеса си японецът.
Той казва, че клиентите биха оценили вкуса на неговата супа само след като са опитали обикновената, която се продава на уличните сергии за 10 долара купичката.
В началото ресторантът я предлагал с повече от обичайните добавки за по 33 долара, но след това Фуджимаки решил да сътвори нещо гениално и неповторимо на по-висока цена.
Хората, които са я опитали, казват, че тя струва дори повече.
Окуражен от успеха си, той вече прави планове за ресторант в Лос Анджелис. Единственото му притеснение е дали ще успее да пресъздаде същия вкус на американска земя.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!