А встралийската пица вече официално е най-добрата в света, информира Си Ен Ен.
Съдиите на световния пица шампионат, който се проведе в Парма, Италия, миналия уикенд, определиха за най-добра маргаритата на австралийския майстор Джони ди Франческо, собственик на ресторант в Брунсуик, предградие на Мелбърн.
36-годишният Ди Франческо победи повече от 600 конкуренти от 35 страни, за да занесе у дома престижната награда от състезанието, което се провежда всяка година.
Победата му и последвалата публичност превърнаха малкия ресторант, който притежава в родния си град – в сензация.
"Това е невероятно. Честно казано отидох в Неапол просто, за да правя това, което обичам. Не мислех, че нещата ще се развият по този начин. Много хора си мислят, че е лесно да направиш маргарита, но всъщност това е една от най-трудните пици.
При много от другите пици лесно можеш да прикриеш някоя грешка с подправките и всички добавки. При маргаритата не е възможно да скриеш каквото и да било", разказва Ди Франческо.
Джони ди Франческо казва, че прави пица от 12-годишен и е учил в престижната асоциация на неаполитанската пица в Неапол, Италия.
Въпреки, че е спечелил световната титла, Ди Франческо не възнамерява да вдигне цената на маргаритата в своя ресторант, която в момента е 19 долара.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!