Н ай-скъпият шоколад в света, който струва 169 британски лири за 50 гр, се произвежда с най-фино еквадорско какао от 14 ферми, пише в. "Мирър".
Шоколадът "То'ак" се прави на ръка. Причината за цената му обаче е изключително качественото какао.
Процесът за производството му се състои от 36 етапа. След като бъдат събрани изключително качествените какаови зърна, те се оставят да ферментират и се превръщат в течен шоколад. Той се отлива на ръка, като в центъра на всяка блокче се поставя какаово зърно.
"Произвеждаме шоколада със същото внимание и точност като доброто вино и премиум уискито", каза съучредителят на фирмата Джери Тот.
"То'ак" е най-скъпият чист шоколад – 81 процента какао и 19 процента захар, без екзотични добавки като златни листа или диаманти. Той се произвежда в страната на произхода на какаото Еквадор, като доставчиците на суровината са ограничени.
Името означава земя и дърво на древни еквадорски диалекти.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!