Графа: Мария е моето момиче
Влади Ампов - Графа   
Източник: Георги Димитров - Бруно
12

Стартирал музикалната си кариера още като дете, днес Влади Ампов, познат повече на меломаните като Графа, е един от много успешните български изпълнители.

С цели 11 албума зад гръба си и няколко десетки хитове, той продуцира млади изпълнители, прави клубни турнета из цялата страна и все пак намира време и за семейството си - съпругата му Мария, синът му Крис и малката му дъщеричка Никол.

В момента тече и националното му кубно турне, като на сцената с него ще са Борислав Бояджиев, известен като DJ Borche, очарователната балерина Индира и беквокалистката Теа от, която наскоро се върна от турне в Ибиза.

Какво е усещането да си баща на момиче и момче, остава ли време на Графа да прекарва със семейството си и как върви клубното му турне за тази година, научете в ексклузивно интервю с певеца на Наталия Такова за Vesti.bg:

- Хващам те в средата на клубното ти турне из страната. Разкажи ми как върви до момента.
- За поредна година върви много добре. Може би тази година е още по-силна от миналата, защото явно през 2011 г. са останали много доволни хората и са разказали на свои приятели, че става яко парти. Сега много хора идват и се кефят. Готиното е, че програмата ни е много различна и според мен няма аналог в клубния ни живот. Освен DJ Borcho, който свири на перкусии, имаме и ново попълнение на шоуто – Теа, на кийборд китара. Имаме и беквокали, както, разбира се, и танцьорката Индира. Общо взето в програмата са включени всички парчета от последните години – най-популярните от албума "Невидим", хитове и няколко интересни версии на старите. Настроението е на шест и са много доволни хората.

- Всъщност ти си един от твърде малкото изпълнители в България, които имат смелостта да правят турнета. Мислиш ли, че това е прекалено голям риск, който поемаш, или е съвсем нормалното стечение на обстоятелствата?
- Поне за мен няма риск, даже програмата е доста дълга – не можем да включим всички парчета. Разликата е, че при миналогодишното ни турне тъкмо излезе албумът "Невидим" и пяхме новите песни. "Никой", "Заедно" и другите не бяха още официални сингли и съответно бяха по-нови за хората. Разликата сега е в това, че определено през 2011 г. тези песни от сингли станаха хитове и сега вече хората ги знаят. Реално ние представяме някои от ремиксите на парчетата, които не са толкова популярни и някои други интересни версии на песните. Но е много готино – аз съм много доволен.

- А докато пътуваш из страната, Мария (бел. ред. Мария е съпругата на Графа) не се ли притеснява, че някоя фенка ще реши да си те вземе?
- А, не! (Смее се). Тя, когато се омъжи, знаеше каква е моята професия. Аз непрекъснато се срещам с много хора, включително с жени. На концертите идват много фенки, така че тя е свикнала и няма от какво да се притеснява. Мария си ми е абсолютно достатъчна и си е моето момиче.

- Миналата година стана горд татко и на момиче. Какво е чувството, как е малката Никол?
Ами супер е. Много е готино. Това чувство те изпълва. Различно е да си баща на момче и баща на момиче, а когато си и на двете е страхотно. И двамата ме правят много щастлив и всяко време, в което съм тук, съм си с тях. Турнето сега минава в петък и събота основно, така че през останалото време, когато не съм на други участия, съм си вкъщи.

- Хората казват, че обикновено момиченцата се привързват по-силно към бащите си, а момчетата към майките. Усещате ли с Мария нещо такова и при Крис и Никол?
- Ами Никол сега е още много малка. Не мога да кажа дали ще е така и при нас. Но аз определено имам и силна връзка със сина ни. Обичаме да се забавляваме заедно, често излизаме "по мъжки" – ходим през лятото за сладолед, скачаме на батут. Това лято, живот и здраве, ще ходя и с двамата, защото Никол ще проходи и ще е доста забавно.

- В твоето семейство музиката сякаш се предава по гена. Забелязваш ли определени музикални заложби и в децата си? Кроиш ли планове за бъдещето им?
- Много е рано да се каже, но планове не кроя. Дори и да имат талант, аз пак няма да си кроя планове, защото си зависи от тях. Ще ги оставя да се развиват свободно. Определено не бих ги карал на сила да правят нещо, дори и да видя, че им се получава. Трябва да се чувстват щастливи и изпълнени. С Мария сме далеч от мисълта да налагаме мнението си върху това на децата.

- Интересно ми е как намираш време за всичко. За нови проекти, турнета, две деца. Да не говорим за всичко останало. И всяко едно от основните изискват пълно себеотдаване. Как успяваш?
- Ами... Принципно не спя толкова много вече (Смее се). Когато течеше форматът "Х фактор", беше доста натоварено. Въобще, миналата година си беше трудна и натоварена. Общо взето с по-малко сън ставаха нещата и въпреки това успях да съм си до семейството. Въпрос на организация е според мен. А и когато човек стане родител, приоритетите му се променят. Отговорностите го правят по-системен. Пък и щом нещата се получават, значи успявам. Плюс това ние българите сме свикнали да можем да правим адски много неща за кратко време. Поне тези, които искат да работят и обичат да работят, успяват... Аз съм си работохолик, така че...

- Като споменаваш "Х фактор", ти там беше музикален продуцент. Спокойно можем да кажем, че това са другите ти "деца". Там помагаше на млади таланти да намерят себе си, да изградят стила си. Как вървят сега нещата с продуцирането на новите изпълнители?
- Да, с "Монте Мюзик" за първи път се занимавахме с подобен формат. Такива формати определено помагат да се появяват нови имена и се надявам хората от "Х фактор", или поне една голяма част, да добият популярност и да направят свои собствени песни. Хората им се кефят и е важно да се случи нещо и след формата. Трудно е да се продуцират нови имена, но с каквото можем, трябва да помагаме.

- Усещаш ли, че вече има едни утвърдени имена на музикалната сцена и други, които правят едно-две парчета и сякаш след това се отказват. Защо мислиш, че е така?
- Да, има го това. Забелязвам, че в последната година и половина медиите сякаш повече се отварят за нови парчета на млади изпълнители. Сегашното време обаче е трудно, защото се изискват много финанси – за студио, а ако не можеш да си автор, да измисляш музика, текстове и аранжименти, всичко ти струва пари. Има много хора, които сами си правят нещата. Може би това е най-хубавата комбинация, защото така не си зависим от другите. Но е факт, че има едни десетина имена, които се наложиха през последните години, и ние си продължаваме да правам музика. Има хора, твои колеги, които ни обвиняват, че сме само ние, че едва ли не пет изпълнители се въртят в ефира... Но в крайна сметка това е свързано с желанието на хората. Ако някой работи и прави хубави парчета, нормално е.

- Не е ли малко тъжно, че музиката вече е пари?
- То винаги е било така. Шоубизнесът е свързан с пари, но това не пречи да има хубава музика. Определено има готини млади хора, които се появиха. Според мен ще се преобърне играта.

- Какво ще кажеш на прохождащите изпълнители, за да не се отказват?
- Най-важното е да продължават в същия дух и да са готови наистина много да работят. Да не се отказват. Дори когато успее човек, пак продължава да има трудности, но в България има шоубизнес.

Коментари 12
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

12 коментара
 
Мъж на смъртен одър: - Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са? - Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мъж загина при пожар в Силистра

Мъж загина при пожар в Силистра

България Преди 1 час

По първоначални данни той е починал вследствие на задушаване

Почина мъжът, самозапалил се пред съда, където се води делото срещу Тръмп

Почина мъжът, самозапалил се пред съда, където се води делото срещу Тръмп

Свят Преди 1 час

37-годишният Максуел Азарело се заля с течност

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

България Преди 2 часа

Не пропускайте тази неделя след централната емисия новини

<p>&quot;Иран има достатъчно материал за атомна бомба&quot;</p>

Гроси: Иран има много повече уран, отколкото се нуждае, за направата на една атомна бомба

Свят Преди 2 часа

При експлозиите в Исфахан очевидно не са били повредени атомните съоръжения на страната. Именно този град е центърът на иранските ядрени изследвания, казват от МААЕ

Джош Хартнет

Джош Харнет е сериен убиец с прякор "Касапина" в новия филм на Шаямалан

Любопитно Преди 3 часа

Филмът се очаква по световните екрани след няколко месеца

Катастрофа с бременна жена край град Шипка

Катастрофа с бременна жена край град Шипка

България Преди 3 часа

Причината за инцидента е отнето предимство

Заловиха рекордно количество хероин на "Капитан Андреево"

Заловиха рекордно количество хероин на "Капитан Андреево"

България Преди 4 часа

Пресичането на трафика на наркотик е част от специализираната операция за засилване контрола на ГКПП

Има ли риск от епидемия от коклюш в Кюстендил?

Има ли риск от епидемия от коклюш в Кюстендил?

България Преди 4 часа

От началото на годината в областта има осем случая на заразени с болестта, като пет от тях са деца

<p>Китай има нова стратегия, за да &quot;печели войни&quot;</p>

"За да печели" войни": Китай създава нови сили за киберзащита

Свят Преди 5 часа

Те са "стратегически клон" на въоръжените сили, заяви говорителят на китайското министерство на отбраната У Цян

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Свят Преди 5 часа

По информация на регионалните приложения в Telegram украинските въоръжени сили са унищожили балистична ракета и дрон

Двама светци почитаме днес, ето кои са те

Двама светци почитаме днес, ето кои са те

Любопитно Преди 6 часа

Единият бил родом от Цариград и живял през IV век, а другият се подвизавал като отшелник на Синайската планина в първата половина на VI век

Мъж намушка три жени в Швеция

Мъж намушка три жени в Швеция

Свят Преди 6 часа

Нападателят бе прострелян и задържан от полицаи

Зодия Телец и сексът

Зодия Телец и сексът

Любопитно Преди 6 часа

Зоната на комфорт е много важна за този знак

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Свят Преди 6 часа

Иранските лидери заплашиха с незабавен и силен отговор на всяка израелска атака

<p>&quot;Турция може да бъде балансьор&quot;: Ердоган на посещение в Ирак&nbsp;</p>

Турският президент Ердоган с официална визита в Ирак

Свят Преди 6 часа

На върха на дневния ред на Ердоган в Багдад е осигуряването на подкрепа за Турция за планирана офанзива срещу кюрдската бунтовническа група ПКК