Н ай-добрата франзела може да се вкуси в хлебарница в парижкия квартал "Монмартър", на улица "Абес", пише в. "Фигаро".
Тази хлебарница спечели конкурса за най-добра франзела на Париж, организиран от парижкото кметство. В него потрадиция участват хлебарници от цялата столица. Победителят получава правото да доставя франзели и други хлебни изделия във френското президентство за срок от една година.
Тази година победителят е цветнокожият Джибрил Бодиан, собственик на хлебарницата "Мансардата на хляба". Той печели конкурса за втори път. Първият път беше през 2010 г.
В конкурса участваха общо 231 франзели и бяха оценявани от жури от 15 експерти.
Франзелите бяха оценявани по пет критерия – вкус, степен на изпичане, аромат, външен вид и среда.
Конкурсът за най-добра франзела на Париж се организира за 21-ви път.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!