НЙ Йорк е водещата кулинарна дестинация в САЩ - в града и
околностите му се намират шест от десетте най-добри ресторанта в
страната, предаде Ройтерс.
В годишната класация на кулинарния сайт "Дейли мийл" за най-добрите 101 ресторанта в САЩ на първо място е "Френч лондри"
в Йонтвил, Калифорния.
Заведението е основано от главния готвач
Томас Келър, който получава похвали от съставителите на
класацията за изпипването до съвършенство на всеки детайл.
Следващите шест позиции в списъка заемат пет заведения в Ню
Йорк и едно в Покантико хилс, северно от града.
"Класацията показва, че кулинарите все още гледат на Ню Йорк
като най-доброто място да покажат уменията си и да докажат
способността си да управляват ресторант", казва редакторът на
сайта Коулман Андрюс.
В миналогодишния списък Ню Йорк е бил представен с пет
ресторанта в Топ 10.
Тогава на челно място е бил нюйоркският
ресторант "Льо Бернарден", който тази година заема трета
позиция.
Над 150 кулинарни критици, автори и блогъри участват в
съставянето на класацията.
Списъкът се изготвя за трета поредна
година според критерии като кухня, регион, атмосфера,
популярност сред клиентите и цени.

Източник:
ЕПА/БГНЕС