Т ърсиш ли нещо бързо, лесно и вкусно за вечеря? Предлагаме ти три вкусни рецепти, с които ще зарадваш цялото си семейство.
1. Пиле с Броколи в Уок Тиган
Съставки:
- пилешки гърди (на кубчета)
- 3 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. соев сос
- 2 с.л. захар
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1 с.л. сол
- ⅓ чаша вода
- 3 с.л. олио
- 6-7 розички броколи
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа смеси пилето с лука, половината чесън, соевия сос, захарта, царевичното нишесте и солта. Мариновай на
стайна температура за 15 минути. Смеси царевично нишесте с ⅓ чаша вода.
Загрей Уок тигана на силен огън. Добави 1 с.л. олио. Добави стъблата на броколите и готви за 30 секунди. След това добави чесъна, розичките на броколите, 2 с.л. вода и ¼ с.л. сол и пипер. Готви за 2 минути и след това прехвърли всичко в чиния.
Почисти Уок тигана и загрей в него две с.л. олио. Добави пилето и готви до златист загар (около 3 мин.). Върни броколите в тигана, добави сместа от вода и нишесте. Готви за около 5 минути на умерено силен огън.
За да намериш най-добрия Уок Тиган - запознай се с Делимано Уок Стоун Форте с 50% отсъпка!
2. Лазаня с италианска наденица
Съставки:
- 300 г италианска наденица
- 150 г кайма
- ½ чаша смлян лук
- 2 скилидки чесън
- доматен сок
- ½ чаши вода
- 2 с.л. захар
- копър
- босилек
- 1 с.л. сол
- ¼ черен пипер
- 4 с.л. магданоз
- 12 кори за лазаня
- 1 яйце
- 200 г кашкавал
- 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
На тиган на средна температура сготви наденицата, каймата, лука и чесъна, докато не получат кафяв загар. Добави доматения сок, водата, захарта, босилека, 1 с.л. сол, пипер и 2 с.л. пармезан и остави да къкри за около час.
Свари в кипяща подсолена вода корите за лазанята за 8 - 10 минути. Изсуши корите и ги натопи в студена вода.
В голяма купа смеси кашкавала с яйцето и останалия пармезан.
Загрей фурна на 190 градуса.
В намазнена тава нареди корите, като върху всяка кора сложи слой от сместа. След това посипи с пармезан и кашкавал и остави да се запече за 25 мин.
За перфектна Лазаня избери Стоун Форте правоъгълна тава!
3. Американски пай
Съставки:
- готварско тесто
За пълнежа:
- ½ чаша захар
- ¼ чаша кафява захар
- ½ с.л. канела
- ¼ смляно индийско орехче
- 2 с.л. брашно
- ¼ с.л. сол
- 8 големи ябълки
- бадемово масло
За топпинга:
- 1 ч.л. мляко
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Загрей фурна на 220 градуса. Разпъни тесто по дъното на тавата.
Пълнеж:
В голяма купа смеси захарта, кафявата захар, канелата, индийското орехче, брашното и солта. В друга купа обели кората на ябълките и нарежи ябълките на малки парчета. Смеси парчетата ябълка в захарната смес. Сипи получената смес в тавата с тестото. След това покрий с нов пласт тесто.
Нарежи с нож горната част.
Печи 15 минути в загрята фурна. След това намали температурата на 180 градуса. Печи още 60 минути. Остави паят да изстине и го полей с топинга.
Приготви тази страхотна рецепта с Делимано Стоун Ледженд 2 в 1!
Внеси пролетта в твоята кухнята със специалните промоции на Delimano!