Слави Трифонов: Ако хората излязат масово да гласуват, ще удавят купения вот!
Източник: Георги Димитров
0

П редседателят на партия „Има такъв народ“ - Слави Трифонов - за пореден път изрази мнението си, че хората, които присъстват в медиите в момента, са слуги. „Държат се като слуги, не им пука от това, че са слуги, езикът им е такъв, поведението им е такова, дори и изражението им е такова...“.

Той посочи още, че някои собственици на медии се опитват да се скрият, но всички знаят, че те собственици и затова има такава медийна среда, в която няма свобода.

„Повече свобода имаше началото на 90-те години, отколкото сега. Повече свобода имаше 2000-та година, когато дойде Царя, който беше със свободно отношение към медиите. Това беше най-хубавото време за всички, които работехме в медиите!“.

Трифонов подчерта, че в работата си не е забранявал нищо на никого, докато в медиите сега има един, който забранява нещата да се казват. Забраняват се специални репортажи, не се снимат разследвания. Забраняват нещата да се казват с истинските им имена, заради прекалена политическа коректност. И сякаш това идва от уж либералното мислене и от хората, които управляват и в Европейския съюз и в повечето цивилизовани държави.

„Това обаче, е като махало, то ще се обърне. И както се вижда в изборите на повечето държави - печелят партии и политически субекти, които са точно на обратното мнение. И в Щатите, въобще навсякъде, има вече такова отвращения от либералното. И това е нормално.“

Според лидера на ИТН, влизането му в политиката не е било наивно, а е било правилно, защото трябва да има хора, които да изпълват със съдържание надеждите и начина, по който разсъждава част от обществото.

„Аз оправдавам това, което много хора мислят и харесват. Преживял съм неща, които са свързани с емоциите на много хора, обаче не съм се самозабравил. Не съм излетял в облаците като Кирил Петков и Асен Василев. Това е огромна отговорност, която аз съм носил и мога да нося, огромна отговорност към това, което мислят, искат и очакват много хора! Аз мога да нося тая отговорност, защото съм такъв!“ 

Той посочи, че не може сам да направи това, което е искал в началото на създаването на ИТН. А причина е начинът, по който е разпределена демокрацията. Цялата отговорност в политиката не може да бъде само на един човек. Затова и един не може да поеме цялата отговорност.

„Има хора, които не ме харесват, харесват друг и това е съвсем нормално. Но, за да се получи това, което трябва да се получи, трябва хора, които всъщност са като олио и вода - да бъдат заедно, трябва да се съберат! В по-различните държави го правят, но в държава като България, това все още е адски трудно да стане. Твърде различни хора, които олицетворяват твърде различни избиратели, трябва накрая да направят нещо заедно. Това е много трудно, така че това ни попречи!“.

Трифонов бе категоричен, че избирателят винаги е прав. Но след като избирателят решава да вкара такива политически субекти в парламента, не може да се сърди на никой друг.

„Един път, ако излязат голям брой хора да гласуват, огромна част от тия партии, които в момента са важни, ще бъдат несъстоятелни! Това е истината. А след като голям брой хора избират да не гласуват, тогава съвсем логично могат да се сърдят само на себе си, това е резултатът. Какво да направим, такива сме българите и такива партии има, такива партии изпращаме в парламента.“.

Той подчерта още, че никога не е говорил и няма да преговаря с Делян Пеевски. С останалите би могъл да разговаря, но само пред камерите, както е било при експертните срещи за третия мандат, когато всичко бе явно и пред очите на хората.

„Хората винаги са прави. Ако решат да излязат, кой ще ги спре! Кой ще спре, ако излязат хората, никой не може да ги спре. В американската конституция пише, че ако хората решат да променят нещо, излизат и го променят. И така и в България. Ако хората решат, те са тези, които управляват Държавата. Всъщност, те са тези, които могат да се ядосат! Те са тези, които когато се ядосат, ще направят това, което си искат!“

Според него, колкото и да струва един глас в Столипиново, цената му е висока, само защото голяма част хората избират да не гласуват. Ако изберат да гласуват - този глас в Столипиново няма да струва дори един лев, защото тия, които са излезли да гласуват без да взимат пари, ще удавят купения глас.

„Не можем да се сърдим на хората, те решават да протестират по тоя начин, като не гласуват. И резултатът ще бъде този, но истината е, че след като ние не можем да им се сърдим, за техния избор, така и те не могат да се сърдят на нас! Не могат да сърдят на никого, а само на себе си. Трябва да приемат факта, че това, което се случва е заради всички. И заради тях, а не само заради тия, които са по телевизията.“.

Относно мотивацията си и очакванията му, Трифонов сподели, че за него е важно, че там някъде има препятствие, което трябва да се преодолее или пък полезен за всички успех, който трябва да се реализира.

„Аз изпитвам удовлетворение от реализиране на успехи. Трябва да се действа практично, така че хората да бъдат доволни заради доверието си към мен. Например, ако си гласувал за определена партия, то тя трябва да свърши работа директно и ясно. Ние трябва да свършим работа на тези, които са ни се доверили и всичко трябва да е на масата, без да има скрити договорки.“

За това, възможни ли са нови субекти на политическата сцена, лидерът на ИТН заяви, че ефективен проект може да реализира само президента.

„Като избирател смятам, че така ще е най-правилно и полезно, за да излезем от сегашната патова ситуация. Аз уважавам Президента и го подкрепям за повечето му позиции, изказвания и поведение.“

Трифонов изрази позицията си, че не трябва България да дава оръжия на Украйна, но страната ни трябва да бъде в ЕС и НАТО.

„Има основни принципи, към които човек се стреми. Ето примерно аз съм абсолютно убеден, че мястото на България е в Европейски съюз и в НАТО. Убеден съм в това, на базата на моят живот и начин на мислене. На това, което виждам, това, което преценявам на годините, на които съм.“.

Според него, най-вероятно и логично е Европейският съюз да бъде променен по някакъв начин, заради всичко това, което се случва с миграцията, Зелената сделка и геополитическите проблеми, които се появиха.

„Голяма част от политическите формирования се управляват от либерали, които действат според мен глупаво и не действат обективно. Освен това ЕС е съюз, което дава възможността на страните в съюза да имат известна самостоятелност и собствени политики!“.

Лидерът на ИТН поясни, че Урсула фон дер Лайен е лицето на цялата тая либерална общност, за която говорим, и която често не действа правилно.

„Затова мисля, че тя трябва да има спирачки в лицето на консерваторите и други дори по-крайно десни групи в ЕП, които да направят така, че да има баланс. Урсула фон дер Лайен трябва да бъде удържана и да бъде балансирана.“.

Той подчерта, че много от българските политици се пренатягат на западните ни партньори на своя глава.

„Самият аз съм имал важни разговори с повечето посланици, по отношение на Македония и помощта към Украйна, но нито един от посланиците по никакъв начин не се е опитал да ми наложи мнението си.“.

Според Трифонов, най-хубавото нещо в живота е да можеш да се погрижиш за хората, които обичаш и на които държиш. Те да са щастливи, доволни, защитени, запазени.

„Най-хубавото нещо в живота е да можеш да даваш! Ако си успял да направиш нещо, да можеш да даваш!“, допълни той. Лидерът на ИТН се определи като човек, който е свикнал да върши работа, за да се чувства смислено и е хубаво човек да върши работа чак докато умре.

„Когато разбрах, че е починал Кирил Маричков, на мен наистина ми се дорева! Аз го познавах, имах честта да съм си общувал с него много пъти. Той беше един изключително широко скроен и свестен човек.

Трифонов емоционално сподели, как се е замислил, че Кирил Маричков е нещо като рицар, който е останал на сцената до края.

„Умря на сцената на 80 години! Според мен, това е хубава смърт, колкото и абсурдно да звучи. Но той го направи както трябва! Не да се скриеш някъде - дали на остров, защото си изкарал пари или си се скрил на село в някаква къща. Където и да се скриеш, все си се скрил. От какво ги е страх тези, дето се крият? Мен не ме е страх!“.

Той се определи още като отборен играч и поясни, че има солови играчи и отборни играчи.

„Аз питам и се съобразявам с мнението на хората, които участват в „ИТН“. Питам ги наистина, в повечето случаи ги питам чрез мои представители, а не директно, но решенията, които взимам, са на база на общо мнение.“.

Според лидера на „Има такъв народ“ повечето хора, които гласуват за партията, искат да има правителство. Такива са и впечатленията на колегите му, ходещи из България по време на кампанията.

„Така че ако зависи от мен, ще направя всичко възможно, да има правителство. Без да влизам в договорки с Делян Пеевски!“.

Трифонов посъветва хората наистина да гласуват, защото това е важно и защото всички сме част от един демократичен процес, който ни кара да бъдем свободни, ако поискаме.

„Не се страхувайте да се ядосате. Не се страхувайте да казвате мнението си. Въобще не се страхувайте за такива неща. Страхът е гадна работа!“.

*Резюме на интервюто на Слави Трифонов в Youtube канала (подкаста) на Мартин Карбовски от 18 октомври.

Това съдържание е част от платената изборна рубрика на сайта.

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Преди изборите в неделя, колко са избирателите

Преди изборите в неделя, колко са избирателите

Трите държави с най-много секции зад граница са Турция, Обединеното кралство и Германия

Анджела след Big Brother: Атижа се сваля с Петър от скука!

Анджела след Big Brother: Атижа се сваля с Петър от скука!

Любопитно Преди 2 часа

Анджела разказа и за собствения си любовен опит

Зеленски отказа да се срещне с Гутериш

Зеленски отказа да се срещне с Гутериш

Свят Преди 3 часа

Причината е "унижението", причинено на международното право в Казан

Колко важна е уелбиинг културата за компаниите у нас

Колко важна е уелбиинг културата за компаниите у нас

Любопитно Преди 3 часа

От „Филип Морис България” споделят своя богат опит в сферата

<p>dm България: Оборотът на компанията достигна почти 400 млн. лв.</p>

dm България продължава да расте: Оборотът на компанията достигна почти 400 млн. лв., а онлайн продажбите бележат ръст от над 50%

Пари Преди 3 часа

За още по-голямо удобство на клиентите, компанията планира да разположи каси на самообслужване в избрани магазини

Кремъл отрече за разговорите между Мъск и Путин

Кремъл отрече за разговорите между Мъск и Путин

Свят Преди 3 часа

Песков: Всичко това е невярна, абсолютно невярна информация

Любовна измама: 20 години жена е във връзка с полицай под прикритие

Любовна измама: 20 години жена е във връзка с полицай под прикритие

Свят Преди 4 часа

"Тя страда от мисли за самоубийство. Плаче всеки ден и не спи. Много е уплашена"

Отлъчен архиепископ заяви, че Камала Харис „служи на Сатана“

Отлъчен архиепископ заяви, че Камала Харис „служи на Сатана“

Свят Преди 4 часа

Според Вигано „лавандулова мафия“ от свещеници хомосексуалисти контролира църквата

,

„Мистерии от планината” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 4 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Внимание, шофьори! Промени в движението по АМ „Хемус“

Внимание, шофьори! Промени в движението по АМ „Хемус“

България Преди 4 часа

Те ще бъдат в сила от 25 октомври до 27 октомври

Питон погълна елен и смая учените

Питон погълна елен и смая учените

Свят Преди 4 часа

"Това беше най-интензивната и впечатляваща гледка, която сме виждали за 12 години"

Свободата на печата в Гватемала

Свободата на печата в Гватемала

Свят Преди 4 часа

"В сравнение с други латиноамерикански държави ситуацията в Гватемала е трудна"

Сърбия може да заобиколи ЕС и да се присъедини към БРИКС

Сърбия може да заобиколи ЕС и да се присъедини към БРИКС

Свят Преди 5 часа

По-рано сръбският президент Александър Вучич заяви, че популярността на БРИКС в Сърбия нараства

Над 40 работници от фабрика край Кърджали са с хранително натравяне

Над 40 работници от фабрика край Кърджали са с хранително натравяне

България Преди 5 часа

Те са с оплаквания за повръщане и общо неразположение

КНСБ иска поне 10% ръст на заплатите в държавния бюджет за 2025 г.

КНСБ иска поне 10% ръст на заплатите в държавния бюджет за 2025 г.

Пари Преди 5 часа

Около 1,6 млрд. лева са необходимите средства за повишаване на трудовите възнаграждения в бюджетната сфера за следващата година, посочват от Конфедерацията

Мигранти скочиха в река в София: Задържани са 7, издирват се още

Мигранти скочиха в река в София: Задържани са 7, издирват се още

България Преди 5 часа

Шофьорът на превозното средство е заловен на място