П овече от 450 участници ще се представят на изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Те ще се проведат от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център - София.
Изложенията се утвърдиха като най-успешната бизнес платформа за представяне на българския пазар. Месеци преди началото на събитията площите са запълнени почти 100 %.
Участие ще вземат както фирми, които са традиционни изложители, така и нови компании, включващи се за първи път. МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ предлагат цялостен поглед над секторите хранително-вкусова промишленост и Хорека и са ключова платформа за работа с професионалистите от бранша.
Повече от 150 са новите участници в изложбите. Традиционно голям е и броят на чуждестранни изложители: към момента близо 80 компании от Аржентина, Белгия, Великобритания, Австрия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Португалия, Република Корея, Тайланд, Холандия, Украйна, Иран и ЮАР са резервирали своите щандове. В изложенията ще се представят и посолствата на Аржентина, Великобритания, Южна Африка и Полша.
Италия и Великобритания ще покажат традиционни продукти на своите колективни щандове. Български продукти за поредна година ще бъдат демонстрирани в рамките на колективните участия на месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители.
22 000+ посетители
През четирите изложбени дни се очаква над 22 000 професионалсти и широка публика да посетят МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Засилено е участието на изложители, представящи машини и технологии, както и фирми, които ще демонстрират водещи марки кафе, вендинг оборудване и аксесоари. По-интересни БИО ЗОНА и ЗОНА ДИЕТА & ФИТНЕС за храни и напитки за здравословно хранене и спортен режим ще привлекат вниманието на посетителите. И тази година двете зони са запълнени, а интересът за включване на нови изложители е значителен.
Съпътстващата програма
В дните на изложбите ще се проведе националната квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or, а Българската асоциация на професионалните готвачи ще организира кулинарното събитие GastronomiX. Пред погледа на посетителите ще се проведе и International Pizza Championship.
В съпътстващата програма ще бъде поставен и акцент на българските биопродукти с форума „Българските биопродукти по време на българското председателство на Съвета на ЕС”, организиран от Българска асоциация Биопродукти. За професионалстите, чиято дейност и интереси са свързани с кашер и халал продукти, Гръцката международна бизнес асоциация организира конференцията „Kosher & Halal Certifications: a passport to export“.
Най-малките посетители също ще бъдат в центъра на събитията. За тях от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци ще бъде организирана детска дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“. А за любителите на една от най-обичаните напитки, кафето, ще се организира Barista шампионат, в който специалистите от Baristo университет и Rancillio ще покажат уменията си.
Но това не е всичко. За участниците ще има и награди, раздадени по време на Националния конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“и конкурса Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви.
Подробна информация и новости за предстоящите събития може да откриете в страницата на изложенията: food-exhibitions.bg.