Н апоследък не си ходим често на гости, да си готвим и да си прекарваме весело у дома. Може би сегашният начин на живот не предразполага за това, може би има по-лесни и достъпни начини да ти е вкусно и забавно, а може би просто сме забравили този вариант.
Но 16 човека си го припомниха и ни показаха, че има ли желание, има и начин, при това без компромис с модерните тенденции в кухнята и без готвене по цял ден за една вечеря. Те си отвориха ресторанти „Вкъщи“, чиято мисия са приятните разговори, забавното изкарване и насладата от страхотна храна у дома.
Кулинарната инициатива води своето начало от любимата на хиляди българи актриса Катерина Евро, която нагости редица нови приятели с помощта на иновативния OptiGrill+ от Tefal. Впоследствие тя предизвика Мария Силвестър, Слав и Прея да я последват, като те също отвориха своите домашни ресторанти и се развихриха с умния грил.
След тях още 12 човека отвориха собствени версии на ресторант „Вкъщи“ и така показаха, че идеята е достъпна за всеки. Това стана, след като известните „кулинари“ и Tefal ги предизвика, а избраните от десетките записали се на сайта на веригата домашни заведения получиха OptiGrill+, както и шеф сет, с който да се вдъхновят в ролята на майстор-готвачи.
Те си поканиха гости, които впечатлиха със страхотни трапези, включващи всевъзможни по вид, форма и съдържание бургери, стекове, медальони, гриловани зеленчуци и интригуващи гарнитури. Менютата, на които биха завидели редица класни ресторанти, бяха постигнати с всевъзможни техники - от гриловане на глазирани моркови в ръчен режим, до приготвянето на мариновани шишчета от сьомгово филе с прецизните автоматични настройки за готвене на риба.
Но най-хубавото на ресторант у дома е, че гостите и ресторантьорите са близки, което е предпоставка за настроение, нетипично за конвенционалните ресторанти. И както споделя Марта в страницата на своя ресторант „Вкъщи“ Malinia:
„Докато се пекоха крилцата, се разнесе такъв неустоим аромат, че мъжете не издържаха до официалния старт на вечерята и нападнаха крилцата горещи, директно от грила.“
Ресторантите „Вкъщи“ си приличат по лекотата на приготвянето на различните ястия и хубавото изкарване с гостите, но и се различават един от друг. Домашните ресторантьори често кръщават заведенията си със звучни имена като Casa de grill, Californication Rock Residence, ресторант “Палачинка“ (в който съвсем логично има бургери) и др. Просто иновативният уред на Tefal е подходящ за хора с всякакви вкусове.
OptiGrill+ разполага с технология, която прецизно изпича всякакви типове месо, наденици, бургери, риба и зеленчуци, като индикира степента на готовност от алангле до добре изпечено. Адаптира се към дебелината на храната, поставена в него, така че осигурява винаги желаните резултати и по този начин ястията са прецизно приготвени според вкуса на този, за когото са. Mоделът Snacking& Backing, който ползва Слав в предизвикателството, пък разполага с допълнителна тавичка за печене, с която уредът се превръща в мини-фурна и може да се насладите на мусака, пица, баница, и какво ли още не.
Освен да се вдъхновите от разнообразните рецепти и преживявания в различните ресторанти „Вкъщи“, ще може да ги оцените по различни критерии. Oт апетитния вид на храната до фактора „иска ми се и аз да бях там“, вашето мнение е важно, като най-високо оценените от посетителите на tefal.bg/vkashti ресторанти ще получат отличие “Tefal звезда“, а собствениците им ще задържат изпратения им за предизвикателството OptiGrill+.
Казано накратко – ако се чудите как да вземете акъла на следващите си гости, си вземете умния Tefal OptiGrill+ и просто се оставете в неговите професионални ръце или по-точно незалепващи грил-плочи. Аплаузите са гарантирани!