Лятно работно облекло – помощник в борбата с горещините
Източник: Lindström
0

Л етните горещи дни могат да са приятни за мнозина, но за някои индустрии работата на високи температури представлява истинско предизвикателство. Постигането на комфорт и безопасност без това да повлияе негативно върху продуктивността може да бъде доста трудно. Днес сме ви подготвили съвети за избор на подходящо лятно работно облекло, което ще ви помогне да се справите с горещините, като едновременно с това направите работния ден приятен и ефективен.

Знаете ли, че?

Според изследване на Университета в Лъфбъроу, работата при температури от 35°C и 50% относителна влажност води до средно 35% по-ниска продуктивност през работния ден.

Световната здравна организация предупреждава, че честотата и интензивността на екстремните топлинни вълни ще продължат да се увеличават през 21 век поради климатичните промени.

Източник: Lindström
  • Правилното работно облекло за топлите дни

Няма значение дали работите в транспорта, строителството или в горещи помещения като ресторанти и магазини – правилното работно облекло играе основна роля в избягването на дехидратация и топлинен удар.

Изборът на подходящо облекло ще позволи на служители ви да изпълняват своите задачи много по-безопасно и ефективно. Ако се питате как да изберете най-подходящото работно облекло, то това ръководство ще ви помогне:

  • Прилепване и комфорт

Спрете се на това работно облекло, което ще позволи лесно движение, особено при дейности, които изискват постоянна активност. Не забравяйте важността на практичните характеристики, като например джобове и закачалки на инструменти. Именно те ще подобрят ефективността на работата.

Персонализираните размери спрямо нуждите на всеки служител са много добра идея, тъй като това ще подобри комфорта и ще намали риска от инциденти. Индивидуално изработеното облекло с персонализирани размери ще подобри общото удовлетворение.

Нека бъдем честни – един размер не е подходящ за всеки човек. Различните тела изискват различно облекло. През лятото големите дрехи могат да влошат топлинния стрес, тъй като излишната тъкан задържа топлина. Поради тази причина изборът на правилен размер работно облекло ще помогне в борбата с горещите дни.

  • Дишащи материи

Изключително важно е да изберете работно облекло от правилната материя, тъй като това ще има голяма разлика. Спрете се на леки и дишащи материи, като например смес от полиестер и памук. Това ще ви помогне да задържите тялото си хладно.

Допълнително – дишащите материи обикновено са доста здрави и устояват на разкъсване и износване. Не забравяйте, че цветът също играе доста важна роля в това как ще усещате дрехата. По-тъмните цветове не са подходящи за топли дни.

  • Наслояване на работното облекло независимо от метеорологичните условия

Спрете се на работно облекло, което може да се наслои спрямо различните метеорологични условия. Няколко слоя дрехи може да звучи странно, но определено ще помогне да управлявате температурата си.

Първо, сложете лек слой, който ще държи потта далеч от кожата ви. Добавете лек външен слой, който можете да свалите при повишаване на температурите. Най-външният слой трябва да бъде водоустойчив и да предпазва от специфични условия.

  • Съответствие и безопасност

Обърнете внимание на работната среда и специфичните задачи, които се извършват през работния ден. Какви са изискванията за безопасност, регулациите и особеностите на работата?

Например, служителите, които работят на открито, могат да се възползват от дрехи с UV защита срещу слънчевата радиация. В области, където видимостта на служителите е критична, като строителни площадки и летища, облеклото с висока видимост е изключително полезно. Личните предпазни средства (ЛПС) като каски, защитни обувки и подобни аксесоари предпазват работниците от наранявания. В кухни и търговски обекти, обувките с противоплъзгащи се подметки са важни за предотвратяване на подхлъзвания и падания.

Източник: Lindström

Лятното работно облекло трябва да осигурява защита от топлината, като същевременно да гарантира безопасност. Доверен партньор за работно облекло може да ви предостави дрехи, които поддържат продуктивността и намаляват риска от инциденти.

  • Функционалност

Съвременните технологии в текстилната индустрия предлагат по-добри решения за комфорт и хигиена. Материите, които ефективно отвеждат влагата и се сушат бързо, осигуряват удобство за работниците, като премахват потта от кожата и позволяват бързото й изпаряване. За да предотвратите развитието на бактерии, е от съществено значение да перете дрехите редовно, особено в горещи условия. Доверен доставчик на услуги за работно облекло може да бъде от голяма полза за вашата фирма в този аспект.

Lindström предлага услуга за работно облекло под наем, като поема отговорността за неговата доставка, пране и поддръжка. Това ви позволява да се концентрирате изцяло върху работните си задачи, като разчитате на винаги функционално и чисто облекло. С идването на есента и зимата, ние предлагаме гъвкави решения и можем да адаптираме доставяните дрехи, за да отговорят на сезонните изисквания.

  • Достатъчно професионален външен вид

Да, лятното работно облекло трябва да бъде функционално и удобно, но освен това трябва да изглежда професионално. Добре изглеждащото облекло служи в полза на имиджа на компанията ви. Изберете стилен дизайн, отразяващ естетиката на бизнеса ви.

Три съвета за безопасност и хлад по време на работа

  • Хидратация

Хидратацията е изключително важна, особено когато работите в горещи условия и се потите. Липсата на хидратация ще доведе до замайване и умора, а в някои по-сериозни случаи – до топлинен удар. Уверете се, че пиете вода редовно, дори ако не смятате, че сте жадни.

  • Облекло и слънцезащитен крем

Един доста ефективен начин да се защитите от слънцето е като носите шапка. Тя ще намали риска от прегряване, тъй като ще осигури сянка на врата, лицето и ушите.

Не забравяйте важността на слънцезащитният крем – той трябва да се нанася през целия ден, за да предпази кожата ви от слънчевите лъчи.

  • Редовни почивки

Редовните почивки на хладно място ще минимизират опасността от прегряване. Кратките и редовни почивки са по-добър избор от дългите, но редки такива. По този начин ще охладите тялото си, като едновременно ще останете продуктивни. Допълнително – планирайте почивките си така, че да съвпадат с най-горещите части на деня, между 11 и 15 часа.

Ние предоставяме услуга с работно облекло под наем, отговарящо на изискванията на бизнеса ви. Имате въпроси? Потърсете ни на телефон +359 2 841 1110 или на имейл infobg@lindstromgroup.com

 
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
ВАС остави без разглеждане две жалби на ДПС

ВАС остави без разглеждане две жалби на ДПС

България Преди 6 минути

Върховните съдии приемат, че председателите на партия ДПС, чиито права са еднакви, извършват противоположни процесуални действия

Джокович пя и танцува за Гришо: Одобряваш ли?

Джокович пя и танцува за Гришо: Одобряваш ли?

Любопитно Преди 14 минути

Във видеото, пуснато в ТикТок, Джокович пее на български и танцува

РС Македония поиска обяснение от България

РС Македония поиска обяснение от България

Свят Преди 3 часа

Скопие е неприятно изненадано и от последното изказване на Ангел Димитров

Терзиев обяви 17 септември за неучебен, но присъствен ден

Терзиев обяви 17 септември за неучебен, но присъствен ден

България Преди 4 часа

Поводът е честването на „Деня на София“

Путин вдига числеността на руската армия

Путин вдига числеността на руската армия

Свят Преди 4 часа

Декретът ще влезе в сила от 1 декември 2024 г.

Хищнически приложения за заеми набират популярност в Танзания

Хищнически приложения за заеми набират популярност в Танзания

Свят Преди 5 часа

"По-голямата част от студентите са жертви на заеми"

<p>&quot;Жестоко унижение&quot;: Момичета &quot;минават през ада&quot; в Сомалия</p>

"Жестоко и унизително": Жени и момичета "минават през ада" в Сомалия

Свят Преди 5 часа

ООН казва, че 98% от сомалийските момичета и жени на възраст от 15 до 49 години са били подложени на някаква форма на осакатяване

Двама души загинаха при пожар в жилищен блок във Видин

Двама души загинаха при пожар в жилищен блок във Видин

България Преди 5 часа

Жертвите са 40-годишен мъж и 46-годишна жена

ЦИК: Имаме пълната подкрепа на МС за подготовката за вота

ЦИК: Имаме пълната подкрепа на МС за подготовката за вота

България Преди 5 часа

Това каза на брифинг председателя на ЦИК Камелия Нейкова

<p>Нечестно е! Футболна звезда е разстроена от заплащането в сферата&nbsp;(СНИМКИ)</p>

Нечестно е! Футболната звезда Алиша Леман е разстроена от заплащането в сферата

Свят Преди 6 часа

Дъглас Луис печели “100 000 пъти повече“ от мен, казва Алиша Леман

.

Перфектната буря на слънчевата активност е на път да разгърне невероятно шоу

Любопитно Преди 6 часа

Всичко по темата може да прочете в следващите редове

Кремъл за готвения атентат срещу Тръмп: Играта с огъня си има последици

Кремъл за готвения атентат срещу Тръмп: Играта с огъня си има последици

Свят Преди 6 часа

В Украйна отричат да имат нещо общо с атентатора

Спортна инициатива обединява ученици от рискови групи

Спортна инициатива обединява ученици от рискови групи

Свят Преди 6 часа

Благодарение на програмата най-малко 50 бивши непълнолетни престъпници сега са активни членове на обществото

Дрогиран шофьор с такси удари жена, избяга и смени колата

Дрогиран шофьор с такси удари жена, избяга и смени колата

България Преди 7 часа

И двата му автомобила са иззети

<p>&ldquo;Игра на жертва&rdquo;: Напрежението между Китай и Филипините се нажежава</p>

“Игра на жертва”: Напрежението между Китай и Филипините се нажежава до критични нива

Свят Преди 7 часа

"Не сме загубили нищо. Не сме изоставили нищо. Плитчината Ескода все още е част от нашата изключителна икономическа зона"