П рез октомври Новините на БНТ 2 започнаха кампанията „Купувам българско“ в подкрепа на българските млекопроизводители и млекопреработватели. Кампанията ще продължи 3 месеца и акцентира върху важни за индустрията и потребителите въпроси – с каква суровина се произвеждат млечните продукти, какво в действителност е качеството на българските млечни продукти.
„Купувам българско” се осъществява с подкрепата на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Националната асоциация на млекопреработвателите. Всички млечни продукти, които участват в „Купувам българско“ са със специално изработени стикери с логото на кампанията. Стикерът гарантира, че млечните продукти съдържат уникалната българска бактерия „лактобацилус булгарикус“.
Част от кампанията „Купувам българско“ са и млечни продукти LACRIMA.
Продуктите LACRIMA се произвеждат отново от началото на тази година в една от най-старите мандри в България в гр.Пазарджик. Напълно обновеното портфолио млечни продукти LACRIMA се състои от - краве сирене „LACRIMA Стандарт“– с изразен млечно-кисел вкус, изцяло по рецепта на БДС, краве сирене „LACRIMA Екстра“ с мек млечен вкус и висока масленост, кашкавал от краве мляко, масло и крема сирене, както и продукти от овче мляко – сирене и кашкавал. Всички продукти с марката Lacrima са приготвени по традиционна рецепта и с автентичен вкус, произведени изцяло ръчно от специалисти с над 20 г. опит в областта.
За първи път тази година марката LACRIMA официално повдигна завесата на процеса на правене на хубаво българско сирене и разкри, че вкусът и качеството на качественото сирене се определят именно от внимателното следване на процеса, времето , което се отделя на всеки етап, грижата и опита на майсторите.
На сайта на марката lacrima.bg всеки може да проследи етапите от производстото на сирене в 11 кратки видеа, заснети в мандрата.