Изцяло новият Hyundai SANTA FE
Източник: netinfo
0

Д а поставиш нов стандарт в един изключително конкурентен сегмент в автомобилният пазар е повече от поставяне на висока цел. Да опиташ да надхвърлиш постигнатото с предишните три поколения на Santa Fe и да надградиш, допълнително прави задачата трудна. Но Hyundai Motor прави сериозна заявка и за двете с четвъртото поколение на Santa Fe. D-SUV моделът на марката поставя нов стандарт в гамата на корейците и предлага на потребителите изцяло нов дизайн, модерни системи за безопасност и ненадминато съотношение цена-качество. „Четвъртото поколение Santa Fe продължава глобалният успех на модела. Първата генерация бе представено през 2001 и е в основата на успеха на марката в SUV сегмента“ казва Thomas A.Schmid, Главен Изпълнителен Директор на Hyundai Motor Europe. „Hyundai поставя за основна цел благосъстоянието на потребителя. Ние предлагаме уникални активни системи за безопасност и водещо в класа вътрешно пространство за допълнително удобство“.

Новото Santa Fe ни песреща с дизайнерската линия, която напълно следва концепцията на моделите на марката в SUV сегмента. Изразителната предна част, която подчертава характера на автомобила и безкомпромисно заявява присъствието му на пътя. Каскадната решетка, която се среща вече и при други нови модели на марката, съчетава успешно и незабележимо предните светлини, които са изцяло LED. Несъмнено тези елменти допринасят за изграждане на характера на модела и ни респектират.

Задната част на новото Santa Fe допълва увереният характер на модела с впечатляваща броня и привличащи вниманието задни светлини. Хромираните елементи в долната част на вратите продължават до задната броня, като по този начин не ни оставят и капка съмнение, че днес ще имаме преживяване с един истински и безкомпромисен SUV автомобил. И за да направи избора на желан модел още по-труден, Santa Fe ни съблазнява с 10 налични цветове. Труден избор, но даващ възможност за персонализиране.

Отваряме вратите и веднага ни става ясно, че интериорът на модела не отстъпва по никакъв начин на екстериора. Напротив, допълва го. Рафиниран и ергономичен са думите, с които може да опишем вътрешното пространство. В момент, в който все повече технологии стават част от автомобилите и навлизат в ежедневието ни, Santa Fe успява да ги съчетае с вътрешно пространство с топли цветове и елементи вдъхновени от природата, за да ни предостави балансирано усещане за комфорт и удобство. В резултат моделът ни посреща с интериор, който успешно съчетава и максимизира функционалност и естетика и ни кара да се чувстваме удобно. Кара ни да се чувстваме….у дома!

Santa Fe ни привлича с избор между два дизелови и бензинови двигатели, които напълно отговарят на последните Euro 6d Temp стандарти за вредни емисии, което се отразява на ефективността и намалява разхода на гориво. Фирмено разработената, изцяло нова система, HTRAC за променлив контрол на въртящия момент, незабележимо разпределя въртящия момент между 4-те колела, за да ни предостави безкомпромисно пътно изживяване. В комбинация с наличните 4 режима, които са ни предоставени, системата подобрява ускорението, управлението и ефективността на автомобила. В режим спорт, Santa Fe разпределя задвижващото усилие в съотношение 50/50 между предните и задните колела, докато в режим комфорт, системата изпраща до 35% към задната ос. В режим Eco, с цел оптимизиране разхода на гориво, новото Santa Fe избира да изпраща 100% от въртящия момент, на предната ос и успуваме да постигнем среден разход на гориво 8,9 на 100 км.. Режим Smart следи пътната обстановка и начина на управление на водача, комбинира редица показатели и фактори по време на движение и сам определя най-подходящият режим, за да отговори на нуждитени във всеки един момент. Всичко това става неусетно.

Още от първите няколко километра, 2,2 литровият CRDi дизелов агрегат, комбиниран с изцяло новата 8 степенна автоматична скоростна кутия ясно ни заявяват, че не може да очакваме нищо друго освен динамика без компромис в удобството. Те работят в синхрон с настройките на окачването и управлението, за да ни предоставят максимално ниво на усещане и обратна връзка с пътя, но без това да ни уморява по време на дългото ни пътуване. Тишина, без да се чувстваме изолирани от преживяването. А удобствата в новото Santa Fe, които правят тези дълги пътувания безпроблемни, са прекалено много, за да можем да ги опишем и да им се насладим за един ден. Голям 8 инчов HUD \\head-up display\\ винаги предоставя ясна и подробна информация на водача, като я прожектира на предното стъкло и дори слънчевият ден не успява да наруши ясно изразените графики и да затрудни видимостта. 8 инчов сензорен екран на централната конзола, съчетава навигация, системи за свързаност и достъп до всички системи и функции на автомобила, които нямат възможност за активиране или изключване с натискане на бутон. Apple CarPlay и Android Auto в комбинация с KRELL озвучителна система внедрена в Santa Fe гарантират за доброто настроение по време на пътуването ни, а безжичното зареждане на телефонът, от който пускаме музика гарантира, че никога няма да останем без батерия. Животът и хубав и забавен в Santa Fe. Но автомобилът далеч не се грижи само за удобното и забавно пътуване. Автомобилът ни обгражда с видими и невидими системи за безопасност и нито за миг не ни позволява да забравим, че той се грижи за нас без това да ни се натрапва и да ни отвлича вниманието.

Hyundai SmartSence – съвсем кратко име, което успява да съчетае толкова много активни и пасивни системи за безопасност. Наблюдение на мъртвите точки на автомобила, Автономна аварийна спирачка с разпознаване на автомобили, велосипедисти и пешеходци, система за следена на пътната лента, система за наблюдение на пътниците на втория ред седалки, система за безопасно излизане от втория ред седалки (системата следи за наближаващи автомобили и спира отварянето на задните врати, за да предпази най-малките пътници), система за следена на пътни знаци и визуализация на централното табло на ограничение за скорост, ръчно задаване на ограничение на скорост и много други.

Нашето пътуване с новото Santa Fe приключва. Оставяме автомобила и връщаме ключовете. Но не си тръгваме веднага. Улавяме се, че ставаме и продължаваме да го разглеждаме и да обсъждаме, кое най-много ни е изненадало и впечатлило, и кога отново ще имаме възможност да се насладим на разходка с новият Hyundai Santa Fe. Надяваме се, че ще бъде скоро, защото един ден, далеч не е достатъчно да разгледаме и да се насладим на всичко, което този автомобил предлага. Ще се видим скоро, Santa Fe.

 
Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

България Преди 1 час

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

Прокуратура даде на съд Адриан Антонов

България Преди 2 часа

През януари тази година Антонов бе на свобода с мярка "подписка"

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 4 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 4 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 4 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 4 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 5 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 5 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 5 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 5 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 6 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 6 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 6 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете

<p>Какво се крие зад един от най-великите народи?</p>

Уникалната магия на персийската култура

Любопитно Преди 6 часа

Персийската култура е интересна, много различна и завладяваща, но какво всъщност знаем за нея?

Главчев официално стана и външен министър

Главчев официално стана и външен министър

България Преди 6 часа

В сградата на Министерство на външните работи Главчев проведе и работна среща с ръководния състав