Concours Mondial de Bruxelles е един от най-престижните винени конкурси в света, който в последните десетина години е пътуващ - провежда се в различни градове по света, а тази година във Валядолид, Испания. В конкурса участваха 9080 вина от 50 страни. Единственият голям златен медал за българско вино отиде за „Вила Ямбол” и тяхното Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014. То спечели международното жури с отличното си качество и балансиран вкус и успя да се пребори с конкуренти в по-висок ценови клас. У нас виното може да се намери за 7-8 лв., а 58% от останалите наградени вина са от ценовата категория до 8,5 евро или 16-17 лв. Оценките в конкурса се правят по професионалната 100-точкова система. Голям златен медал се присъжда само на вината с над 92 точки.

Резервата Каберне Совиньон 2014 г. се комбинира отлично с паста, пица, пернат и едър дивеч, свинско, агнешко, говеждо, колбаси и твърди сирена, коментират експерти. Гроздето за него се отглежда в Тракийската низина - втората най-добра винена дестинация за 2017 г. според Wine Enthusiast.Освен него „Вила Ямбол” спечели още три отличия. Със злато се прибра Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2015, както и Villa Yambol Мерло Резерва 2014, а със сребро наградиха Kabile Розе 2016. Това е второ злато за купажа Kabile Мавруд и Каберне Совиньон като само преди два месеца виното се прибра със злато и от международния винен конкурс Vinalies Internationales, надделявайки над вина в по-висок ценови клас.

"Вила Ямбол” реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента. През годините се наложи като водещ винен износител с поръчки от САЩ, Германия, Швеция, Дания, Чехия и дори от Кения, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур, Палестина, Малайзия и др. Производителят се гордее с любовта към земята, гроздето и виното, с наследството, на което стъпва, така че да създава вино, добре познато и у нас, и в чужбина. Така днес с гордост „Вила Ямбол” носи титлата най-старата изба в Южна България.

В общото класиране на Concours Mondial de Bruxelles България е на 7-мо място по брой спечелени медали. На страната ни се присъждат общо 58 медала – 1 голям златен за „Вила Ямбол”, 23 златни, 34 сребърни. Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.