Автомобилният салон София 2024 - над 200 експоната, 120 коли за тест драйв и над 50 премиери
Източник: Автомобилен салон
0

Н яколко дни остават до откриването на Автомобилен салон София 2024, което ще се проведе от 18-и до 27-и октомври. Това е 26-то изложение в нашата столица и както винаги досега е изключително важно събитие, което се очаква с огромен интерес.

Този празник на автомобилите е уникален шанс за всеки, който иска лично да види бъдещето на автомобилостроенето, да се докосне до последните модели и иновативни технологии, да се запознае с най-добрите автомобили.

.
Източник: Автомобилен салон

Само две са международните автомобилни изложения в Европа през тази година – в Париж и София. И двете са през октомври, като нашето е последно. В официалния календар на „Международната организация на автомобилните производители” (OICA) в нормалните времена преди Covid се провеждаха 12 изложения в света, половината от които на Стария континент. През 2022 г., точно когато беше започнало плахо възстановяването на автомобилната индустрия след пандемията, беше очаквано такива събития да са рядкост. Тогава пак същите две изложения събраха погледите на специалисти, клиенти и запалянковци. Но ако и сега разгледаме по-обстойно календара, ще установим, че останалите автосалони, които ще се проведат по света, пак не са много и надали ще могат да се сравними по мащаб, брой експонати и разнообразие на съпътстващите програми. По предварителна информация българското изложение се очаква да е дори по-богато на експонати и марки дори от парижкото, което започва в началото на следващата седмица. Това автоматично превръща предстоящия автомобилен салон, който ще се открие този петък, в събитие с изключително важна роля в бранша, не само за Балканите, но и за целия континент.

.
Източник: Автомобилен салон

Не трябва да ни изненадва факта, че точно в нашата столица ще се проведе едно от най-големите автомобилни изложения за годината. Първо, защото традиционно салонът в София привлича много посетители от целия регион, както професионалисти, така и фенове. А това логично фокусира голям интерес и от страна на производителите, които се стремят да покажат всичко ново като модели и технологии. И второ, защото в момента позицията на България на автомобилния пазар е необичайна. За цялата 2023 година страната ни е на челно място по ръст на пазара за нови коли в цяла Европа. И преди се е случвало да попаднем на върха на класацията в някой месец, но никога това не е била трайна тенденция за относително дълъг период. Нашият ръст изглежда впечатляващо на фона на общоевропейския и при този засилен интерес от клиентите, се надяваме софийският автосалон през есента да подобри още повече статистическите данни. 

.
Източник: Автомобилен салон

Нищо не може да се сравни с блясъка и мириса на новите автомобили, които ще ни очакват в залите на „Интер Експо Център”. Всеки посетител ще може да разгледа моделите и да научи нещо повече за иновациите, които са вложени в тях. Ще бъдат представени автомобили от всички класове и размери, оборудвани с всички възможни до момента задвижвания. Българските клиенти знаят все повече и повече за новостите в актуалните модели, но е съвсем различно, когато те могат да видят новите екземпляри от над 35 автомобилни бранда на живо и събрани на едно място, да ги сравнят в детайли, да се консултират със специалисти и дори да ги покарат. Над 200 ще са експонатите в залите на Интер Експо Център. От тях почти 40 са чисто електрически, а над 100 разполагат с модерни и екологични хибридни задвижвания. Към 50 ще са премиерите, които ще бъдат показани пред широката публика у нас за първи път. Твърде е вероятно да станем свидетели и на изненадващи нови модели и суперавтомобили, тъй като някои производители вече дадоха заявка, че могат да представят и подобни автомобили.
Най-нетърпеливите фенове ще могат лично да тестват поне 120 чисто нови коли, осигурени за тест драйв. На изложението ще могат да се видят и нови за България марки и модели.
И тази година автомобилният салон в София ще бъде притегателна точка, където посетителите ще могат не само да разглеждат и да карат нови коли. Той ще даде допълнителен тласък на бизнеса и ще потвърди позицията си като място, където всеки има възможност да избере страхотен нов автомобил и да го купи бързо, лесно и при специални ценови условия. В рамките на изложението посетителите ще могат да се възползват от най-добрите предложения за застрахователни и лизинг услуги, както и от огромното разнообразие автомобилни продукти, аксесоари и тунинг системи.

.
Източник: Автомобилен салон

Освен новите актуални предложения от производителите, запалянковците ще могат да видят и пипнат някои уникални спортни шедьоври, като McLaren GT в една от най-скъпите си версии, Lamborghini Aventador, а и някои „масъл карс“, които нарушават сърцебиенето – Chevrolet Camaro SS, Dodge Challenger с 6.2 HEMI Supercharged V8 мотор със 717 конски сили мощност и др. Ценителите ще могат да галят и някои супер класики от близкото и далечно минало, от които са произведени ограничени бройки, като например един от само 902-те Plymouth Barracuda от 1970 г. с V8 двигател, уникален Mercedes 300 S Coupe от 1954 г., от който са произведени едва 213 екземпляра, Mercedes 190 SL 1961 и дори произведен през 1938 кабриолет, най-популярният преди войната Mercedes 170V с двигател 1,7 и мощност 38 к.с.

За всички посетители са осигурени и куп други съпътстващи разнообразни забавления, изненади и възможности да спечелят награди, най-голямата от които е автомобил по избор. За големите фенове има специална зона с рали симулатори за екстремни преживявания, както и специално обособена зона за храни и напитки. А за най-малките има детски кът с интересни и полезни занимания: Академия за пътна безопасност – стани шофьор и опознай знаците, арт работилница за илюстрации и керамични фигури, както и зона за игри, басейн с топки и др.

Билетите за събитието са отдавна в продажба за покупки online, но и на място ще работят 5 каси в дните на изложението. Всички, които имат закупени билети, могат да получат анкетна карта на Информация, веднага след входа на изложението. Посетителите, които ще дойдат с коли, могат да се възползват от буферния паркинг.

Автомобилен салон София 2024 се организира от Асоциацията на автомобилните производители.

 
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Къде вървиш бе, глупак? Връщай се веднага - мърмори Пешо, втренчен в телевизора. - Какво гледаш, скъпи? - чува се жена му от кухнята.…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Външните министри на ЕС изразиха различни становища за конфликта в Близкия изток

Външните министри на ЕС изразиха различни становища за конфликта в Близкия изток

Свят Преди 1 час

Жозеп Борел: Очевидно е, че трябва да сме срещу израелските атаки срещу ЮНИФИЛ

Анна Габровска, „Филип Морис България“: Грижата за хората ни отличава като компания

Анна Габровска, „Филип Морис България“: Грижата за хората ни отличава като компания

Любопитно Преди 1 час

Опитният професионалист оглавява отдел „Култура и човешки капитал“ във водещата международна компания

НСИ отговори на лидера на "Възраждане"

НСИ отговори на лидера на "Възраждане"

България Преди 3 часа

НСИ категорично заявява, че инфлацията в България се изчислява по официално приети европейски регламенти

<p>&quot;Галъп&quot;: 9 партии и коалиции за следващия парламент</p>

"Галъп": Девет партии и коалиции в играта за следващия парламент

Условното очакване е за около 2 милиона гласа

Защо всички отказаха на крал Чарлз III

Защо всички отказаха на крал Чарлз III

Свят Преди 3 часа

На прием за кралската двойка в Канбера бяха поканени всички високопоставени политици на нацията - но никой не е приел, оправдавайки се с други ангажименти

Джо Байдън разкри, че е загубил дома си след удар от мълния

Джо Байдън разкри, че е загубил дома си след удар от мълния

Свят Преди 3 часа

"Когато загубите сватбения си пръстен, старите снимки и спомените за децата и семейството...това боли най-много"

<p>След преследване: Австрийската полиция залови&nbsp;български&nbsp;шофьор</p>

След преследване: Австрийската полиция залови българин, шофирал с превишена скорост

Свят Преди 4 часа

41-годишният българин е изпреварил колона автомобили на магистрала А10

10 вдъхновяващи мисли от силни жени, които променят играта

10 вдъхновяващи мисли от силни жени, които променят играта

Любопитно Преди 4 часа

Edna.bg има удоволствието да ви покани на специалното събитие "Историите на Edna жена: Пътят към успеха"

<p>Започва разследване на смърт от &quot;Новичок&quot;</p>

Започва публично разследване на смъртта на британка, отровена с "Новичок"

Свят Преди 4 часа

Търси се евентуалното руско участие в случая

<p>Експлозия и пожар в адвокатска кантора (СНИМКИ)</p>

Експлозия и пожар в адвокатска кантора в Амстердам

Свят Преди 4 часа

До момента няма информация за пострадали

<p>Русия ще е готова да нападне НАТО до края на десетилетието</p>

Шефът на германското разузнаване: Русия ще е готова да нападне НАТО до края на десетилетието

Свят Преди 4 часа

Той коментира темата пред парламентарна комисия в Берлин

Как да гласуваме с машина на вота на 27 октомври (ВИДЕО)

Как да гласуваме с машина на вота на 27 октомври (ВИДЕО)

Симулаторът на машинно гласуване се намира в секция „Избори за Народно събрание 27 октомври 2024 г.“ - Машинно гласуване

"Не опитвайте това!": Сърфисти яхнаха изключително рядка вълна в Аляска (ВИДЕО)

"Не опитвайте това!": Сърфисти яхнаха изключително рядка вълна в Аляска (ВИДЕО)

Любопитно Преди 4 часа

Eфектите от такава вълна могат да се усетят 800 км нагоре по реката

<p>Битка на титани: Су-34 е свален от F-16</p>

Анализ: Руски свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 е свален от F-16

Свят Преди 4 часа

"НАТО изпрати F-16 на лов, заради което загубите на нашата пехота ще се увеличат"

Започна подкастът на Big Brother - “Голямата сестра”

Започна подкастът на Big Brother - “Голямата сестра”

Любопитно Преди 5 часа

Водеща на дигиталната поредица е риалити звездата Елена Сергова

Нобелова награда

Трима американци печелят Нобеловата награда за икономика

Свят Преди 5 часа

Наградата е на стойност 10 милиона шведски крони (близо 900 000 долара)