Супермодерна изба за отлежаване на гроздов дестилат, от който се прави и най-популярната ракия в България - Пещерска гроздова, бе официално открита тази седмица.
Това е най-голямата изба за отлежаване на дестилат на територията на страната и е оборудвана с уникална за България съвременна технология за пълнене и изпразване на бъчвите, съобщиха от "Винпром Пещера".
"Пещерска" гроздова ракия е сред най-предпочитаните ракии в България. Тя е отличена с голям брой медали на много национални и международни дегустации.
Ракията е национален продукт, присъстващ сериозно в бита на българина. Наличието на традиции в производството поставят сериозно предизвикателство към всяка компания, която има позиции на този пазар. Българинът е традиционалист по отношение на това питие и проявява особена чувствителност към неговите качества и сигурност, коментираха от компанията.
Поради тази причина "Винпром Пещера" непрестанно инвестират печалбите на компанията в собствени лозови масиви, нови технологии, подобряване на производствената база, създаване на нови съоръжения за обслужване на всички процеси по създаването на продукцията, обучения на персонала, семинари с най- добрите експерти в областта и др.
Вкусовите достойнства на "Пещерска гроздова", нейният характерен мек вкус и фин гроздов аромат я правят най-популярната и продавана ракия в България, посочват от "Винпром Пещера".
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!