Хранителните стоки по тържищата продължават да поскъпват според данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).
Индексът на тържищните цени на хранителните стоки се повишава през тази седмица от 1,736 на 1,744 пункта. Индексът достигна най-високото си ниво през тази година в дните около Великден - 1,768 пункта.
Захарта през последната седмица поскъпва с една стотинка и се продава средно по 1,35 лева за килограм.
Цената на олиото на едро се повишава с 0,05 лева - до 2,58 лева за литър.
Брашното тип "500" запазва цената си - 0,89 лева за килограм.
Обикновената кайма се продава средно по 4,77 лева за килограм, а произведената по стандарта "Стара планина" струва 7,61 лева за килограм. Кренвиршите по стандарта "Стара планина" се продават средно по 7,36 лева за килограм.
Кашкавал "Витоша" поскъпва с 0,6% и се продава по 9,92 лева за килограм. Цената на кравето сирене е 4,48 лева за килограм на едро.
Яйцата поскъпват с една стотинка и се продават по 0,16 лева за брой.
Оранжерийните домати поевтиняват с 1,1% - до 1,82 лева за килограм. Оранжерийните краставици са с 1,6 на сто по-евтини и се продават също по 1,82 лева за килограм.
Картофите поскъпват с 3% и се продават средно по 0,68 лева за килограм. Цената на зелето се повишава с 4,9% - до 0,43 лева за килограм. Зрелият фасул поевтинява с 0,7% и се продава средно по 2,23 лева за килограм. Цената на чесъна се повишава с 4,4% - до 7,16 лева за килограм.
Ябълките се продават средно по 0,95 лева за килограм. Цената на лимоните намалява с 3,9 на сто - до 1,47 лева за килограм.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!